April staat voor de deur en deze maand kent veel speciale dagen. Dit betekent dat er veel mogelijkheden zijn om leuke berichten op te stellen voor narrowcasting. Zoals je weet zijn medewerkers het fundament van een je bedrijf. Wij willen je inspireren en helpen om je medewerkers gemotiveerd te houden. Dit doen we aan de hand van deze blog die maandelijks terugkeert.

Maak je nu minder gebruik van narrowcasting, omdat iedereen binnen jouw organisatie thuis aan het werk is? Je kunt deze inspiratie ook gebruiken voor jouw employee app of intranet.

1 april De dag van de grap

Iedereen kent 1 april oftewel de dag van de grap wel. Deze dag staat in het kader van elkaar in de maling nemen. Dit is dus een goede dag om op een leuke manier de sfeer binnen jouw organisatie te verbeteren. Natuurlijk is een bedrijf een professionele omgeving, maar een grapje op z’n tijd kan geen kwaad. Gebruik deze dag om moppen te plaatsen op de narrowcasting, maar overdrijf niet. Ook kun je medewerkers vragen naar hun beste kantoorgrappen en deze vervolgens plaatsen op de narrowcasting.

6 april Internationale sportdag

Deze dag staat in het kader van sporten en bewegen. Houd je medewerkers fit op deze dag. Er zijn een aantal berichten die leuk zouden kunnen zijn op deze dag. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van simpele workouts. Een andere mogelijkheid is om je medewerkers te motiveren om vaker de trap te nemen in plaats van de lift. Verder moet er ook rekening worden gehouden met het feit dat er nu thuis moet worden gewerkt. Een mogelijkheid is om mensen aan te sporen om thuis workouts te doen. Dit is iets wat eenvoudig kan worden gedeeld in de Employee App van MediaMyne.

Voorbeeld bericht over de Internationale sportdag voor op de narrowcasting
Een voorbeeld van een bericht in het kader van de Internationale sportdag

7 april Wereldgezondheidsdag

Op 7 april is het Wereldgezondheidsdag. Dit is een perfect moment om een bericht te plaatsen op de narrowcasting. Gebruik dit moment om je medewerkers te helpen om gezond te blijven. Plaats bijvoorbeeld berichten met gezonde gerechten of drankjes die zo simpel zijn dat iedereen ze kan maken. Een andere mogelijkheid is om bijvoorbeeld een trainingsschema te plaatsen. Dit zijn leuke onderwerpen die niet dagelijks voorkomen, bovendien bevorderen ze de gezondheid van je medewerkers ook nog eens.

In deze lastige tijd waarin het coronavirus heerst, is dit ook een goede dag om nogmaals nadruk te leggen op de veiligheidsvoorschriften van de overheid. Dit kan ook eenvoudig met onze corona module van het RIVM. Op deze manier worden medewerkers eraan herinnerd om op hygiënische manier te handelen in de organisatie.

Het thema van dit jaar is Nurses en Midwives. Gebruik deze dag dus ook om een eerbetoon te brengen aan iedereen die tijdens deze crisistijd werkt in de gezondheidszorg.

Blog CtA Interne Communicatie kalender

12 april Pasen

Pasen is altijd een gezellige periode. Ook hier kan aandacht aan worden besteed op de narrowcasting. Vraag jouw medewerkers bijvoorbeeld hoe zij deze feestdagen doorbrengen. Ook kun je in je narrowcasting berichten paaseieren verstoppen en je medewerkers deze laten tellen. Degene die de meeste eieren heeft geteld kan dan een kleinigheidje winnen.

16 april Secretaresse dag

Dit is een dag waarop je je dank kan uitspreken voor de secretaresses in jouw organisaties. Bedank ze voor de inzet die ze het hele jaar door leveren. Dit kan op een leuke manier worden gedaan op de narrowcasting. Bijvoorbeeld met een virtuele (en natuurlijk ook echte) bloemen.

21 april Internationale dag van creativiteit en innovatie

Deze dag staat in het kader van innovatie en creativiteit. Berichten over verschillende uitvindingen door de jaren heen zijn leuk om te plaatsen op deze dag. Plaats bijvoorbeeld een bericht waarin je de meest baanbrekende uitvindingen van ieder tijdperk presenteert. Verder is het ook leuk en handig om berichten te plaatsen over hoe de innovatie in de markt waarin jouw bedrijf actief is eruit ziet. Laat ook zien op welke vlakken jouw organisatie innoveert. Dit motiveert medewerkers en laat ook zien dat hun werk wordt gewaardeerd.

Spoor op deze dag ook je medewerkers aan om creatief te zijn. Plaats een bericht waarin je een probleem beschrijft waar het bedrijf tegenaan loopt. Daag je medewerkers uit om met creatieve oplossingen te komen.

28 april Koningsdag

Dit jaar is Koningsdag niet zoals gewoonlijk. Alle evenementen zijn geschrapt, maar dat betekent niet dat deze dag niet alsnog gezellig kan zijn. Plaats recepten voor typische hapjes op je narrowcasting. Er zijn websites die recepten voor oranje hapjes geven. Denk bijvoorbeeld aan oranje tompoucen en meer.

Voorbeeld bericht over Koningsdag voor op de narrowcasting
Een voorbeeld van een bericht voor op Koningsdag

28 april Wereld dag voor veiligheid en gezondheid op het werk

De naam zegt het al. Op deze dag wordt er extra aandacht geschonken aan veiligheid en gezondheid op het werk. Dit is een onderwerp dat in deze crisistijd van essentieel belang is. Er wordt aandacht geschonken aan het voorkomen van bedrijfsongevallen en beroepsziekten. Als werkgever wil je dat jouw medewerkers gezond zijn en hun werk goed kunnen uitvoeren. Dit is daarom een goede dag om het op je narrowcasting te hebben over veiligheidsprotocollen die gelden binnen het bedrijf.

Dit jaar gaat de campagne over het verbeteren van de werkomstandigheden van jonge medewerkers. Nu speelt in Nederland niet het probleem dat de werkomstandigheden slecht zijn, maar verbetering is altijd mogelijk. Ga aan de slag met verbeteringen op de werkvloer en communiceer deze met je medewerkers. Een goed verbeterpunt kunnen de werkplekken zijn. Nu iedereen thuiswerkt is het van belang dat iedereen thuis een goed werkplek heeft. Leg uit waar dergelijke plekken aan moeten voldoen en hoe medewerkers dit voor elkaar kunnen krijgen.

Interne communicatie van MediaMyne

MediaMyne helpt organisaties met het optimaliseren van de interne communicatie. Het gebruiksvriendelijke MediaMyne Content Management Systeem zorgt ervoor dat je narrowcastingschermen en employee app altijd gevuld zijn.

Heeft deze blog je geïnspireerd en wil je meer weten over de interne communicatie tools van MediaMyne? Neem dan contact op! Wij hebben altijd een expert die voor je klaarstaat.