De maand juni staat alweer voor de deur en ook deze maand willen wij je weer inspireren. In juni zijn er weer heel veel bijzondere dagen voor je interne communicatie. De corona maatregelen zijn nog steeds actief, maar zijn wel aan het versoepelen. Eén ding is zeker het blijft belangrijk om te communiceren met medewerkers. Aan de hand van deze blog die maandelijks terugkeert willen wij je tips geven om je narrowcasting en interne communicatie app gevuld te houden. Op deze manier houd je ook je medewerkers gemotiveerd.

Maak je nu minder gebruik van narrowcasting, omdat iedereen binnen jouw organisatie thuis aan het werk is? Je kunt deze inspiratie ook gebruiken voor al jouw andere interne communicatie kanalen.

1 juni Internationale Dag van het Kind

Op 1 juni is het de Internationale Dag van het Kind. Dit is een speciale dag waarop mensen stilstaan bij het feit dat kinderen speciale rechten hebben en dat deze moeten worden beschermd. Hieronder vallen rechten als het recht hebben op onderwijs, een veilig en gezond leven etc. Sta hierbij stil op je narrowcasting en interne communicatie app. Dit jaar valt deze dag tegelijk met Pinksteren, iedereen is dus vrij. Roep je medewerkers op om er dus ook daadwerkelijk een feestje van te maken voor de kinderen. Ook kun je je medewerkers met kinderen een compliment geven, omdat zij hun kinderen een goed leven bieden door zich in te zetten voor de organisatie.

1 juni Say Something Nice Day

Op 1 juni is het ook Say Something Nice Day. Dit is een zeer leuke dag om je waardering uit te spreken naar elkaar. Deze dag valt op de tweede Pinksterdag, maar je kunt er ook een complimentenweek van maken. Een complimentje lijkt misschien iets kleins, maar het kan veel betekenen voor een ander. Je weet immers niet altijd waar iemand doorheen gaat. Gebruik deze dag om elkaar te complimenteren. Plaats op je narrowcasting en interne communicatie complimentjes voor verschillende medewerkers. Ook kun je je medewerkers vragen om complimenten voor een ander in te sturen. Bewonder je de manier waarop iemand doelgericht, effectief of creatief werkt? Zeg het dan! Of vind je dat iemand een goede kledingstijl heeft? Zeg het dan! Complimenten zijn altijd leuk.

Een voorbeeld van een bericht in het kader van Say Something Nice Day

5 juni Wereld Milieudag

Op 5 juni is het Wereld Milieudag, een goede dag om stil te staan bij het milieu. Velen werken door de coronacrisis thuis. Misschien niet zo gezellig, maar wel heel goed voor het milieu. We reizen met z’n allen een stuk minder. In je interne communicatie kun je vandaag stil staan bij alles wat de organisatie doet om milieu verantwoord te ondernemen.

Of vraag medewerkers of zij aandacht besteden aan de gezondheid van het milieu en vraag ze om tips. Verder kun je ook zelf tips geven om milieubewust te handelen op de werkvloer. Spoor bijvoorbeeld iedereen aan om een plantje te kopen voor op het bureau. Of spoor je medewerkers aan om ook de achterkant van blaadjes te gebruiken. Ook kun je nieuwe afvalbakken waarmee het afval wordt gescheiden introduceren en je medewerkers aansporen om deze te gebruiken.

Een voorbeeld van een bericht in het kader van de Wereld Milieudag

21 juni Vaderdag

Op 21 juni is het Vaderdag een leuke dag waarop alle vaders in het zonnetje worden gezet. Ook aan deze dag kun je kort aandacht besteden. Wens alle vaders in het bedrijf een fijne Vaderdag toe, geef tips voor leuke Vaderdag cadeaus of deel leuke familie-activiteiten om Vaderdag te vieren.

26 juni Take Your Dog To Work Day

Het moment dat we met z’n allen weer op kantoor mogen werken lijkt langzamerhand te naderen. Op 26 juni is het Take your dog to work Day, een leuke dag waarop je kennis kan maken met de beste vrienden van een mens. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat honden op kantoor een positief effect hebben op medewerkers. Een hond op het kantoor brengt veel voordelen met zich mee. Nu klinkt een hond op kantoor misschien gek, maar gezien het positieve effect kan dit in de toekomst heel normaal worden. Je kunt aan je medewerkers vragen wat zij vinden van een hond op kantoor. Je kunt je medewerkers ook vragen om hun hond mee te nemen naar het werk, indien dit is toegestaan in de organisatie. Als het nog niet mogelijk is om op kantoor te werken kun je je medewerkers vragen om een foto samen met hun hond op te sturen.

30 juni Social Media Day

Op 30 juni is het Social Media Day. In een tijdperk waarin iedereen wel op Social Media zit, is dit een dag die niet mag worden vergeten. Op deze dag kun je bijvoorbeeld aan je medewerkers vragen om hun leukste selfie op hun Social Media kanalen in te sturen. Ook kun je medewerkers vragen om hun leukste vakantie foto’s in te sturen. Op deze manier leer je ook meer over elkaars interesses buiten het werk. Dit is natuurlijk bij uitstek ook het moment om te vragen of medewerkers de belangrijkste bedrijfskanalen al volgen.

Het MediaMyne starterspakket

Ook is juni bij uitstek de maand om na te denken over hoe je gaat communiceren over de terugkeer naar de werkvloer. Zijn beeldschermen nog geen onderdeel van jouw interne communicatie mix? Dan is dit het moment om dat te gaan overwegen. Met het MediaMyne Starterspakket kun je snel, slim en effectief bewustzijn creëren onder medewerkers voor de hygiëne- en veiligheidsmaatregelen in jouw organisatie

Interne communicatie van MediaMyne

MediaMyne helpt organisaties met het optimaliseren van de interne communicatie. Het gebruiksvriendelijke MediaMyne Content Management Systeem zorgt ervoor dat je narrowcastingschermen en interne communicatie app altijd gevuld zijn.

Heeft deze blog je geïnspireerd en wil je meer weten over de interne communicatie tools van MediaMyne? Neem dan contact op! Wij hebben altijd een expert die voor je klaarstaat.