Verandermanagement met interne communicatiesoftware

Organisaties veranderen continu en ze spelen in op de behoeftes van doelgroepen. Ze gaan mee met trends in de markt of zijn toe aan een digitale transformatie om de concurrentie voor te blijven. Vervolgens worden er managers aangewezen om deze verandering zo goed mogelijk te laten verlopen, want veranderingen zorgen voor weerstand. Die weerstand komt vanuit de medewerkers. De mens is van nature een gewoontedier en staat niet positief tegenover veranderingen. Ook in jouw organisatie komt het voor dat medewerkers de verandering niet omarmen. Maar wat kun je doen om deze weerstand bij verandering zo laag mogelijk te maken?

Goede communicatie is key

Communicatie is de belangrijkste factor in het veranderproces. Het doel dat je wilt bereiken, volbreng je niet zolang je niet duidelijk én tweezijdig communiceert. Zorg er daarom altijd voor dat je interne communicatie niet alleen náár je medewerkers is, maar ook dat je de dialoog aangaat.

Wat kan MediaMyne bijdragen aan dit proces?

De software van MediaMyne biedt dé oplossing voor effectieve interne communicatie tijdens verandertrajecten binnen organisaties. Je krijgt twee krachtige communicatiekanalen in handen waardoor je eenvoudig en snel communiceert met de medewerkers die onderdeel zijn van de verandering. Hierdoor ben je in staat om medewerkers continu op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen binnen de organisatie. Zo blijven medewerkers niet alleen goed geïnformeerd, maar heb je ook het vermogen om de dialoog te creëren. Met de interne communicatiesoftware van MediaMyne communiceer je effectief via narrowcasting én de employee app en bereik je de juiste medewerkers op het juiste moment.

Wat communiceer je dan?

Je kunt interne communicatie software inzetten om medewerkers te informeren over relevante onderwerpen. Communiceer boodschappen van de directie of de ondernemingsraad. Ga in op de voortgang van de verandering, deel doelstellingen en behaalde successen. Of deel de strategie of prestaties van de organisatie.

Binnen de software van MediaMyne zijn Narrowcasting en de Employee App uitermate geschikt om een specifieke groep medewerkers op de hoogte te brengen van meetings, headlines of nieuwe ontwikkelingen. En laat bijvoorbeeld weten dat persoonlijke boodschappen voor hen klaar staan op andere interne communicatiemiddelen.

Narrowcasting en een Employee App zijn als communicatiekanaal uitermate geschikt voor  interne communicatie met echte impact. Of het nu gaat om medewerkers op kantoor, in de productieruimte of het warehouse, op de weg of thuis. De kanalen stellen je in staat om op een krachtige, makkelijke en unieke wijze de juiste mensen, op het juiste tijdstip en met de juiste boodschap te bereiken. Met relevante zelf gegenereerde of geautomatiseerde content.

Meer weten?

Ben je benieuwd naar hoe MediaMyne de interne communicatie kan verbeteren? Check dan onze factsheets “Narrowcasting” of “Employee App”neem contact op met Maarten Dikmans via 0651530385 of stuur een e-mail naar mdikmans@mediamyne.nl.