Menu
Gratis demo

Vul je gegevens in
voor een GRATIS demo

Het einde van de klassieke prikborden is in zicht

Veel industriële bedrijven hebben nog traditionele prik- of planborden in bijvoorbeeld de kantine hangen. Deze vorm en inhoud van traditionele signage is vaak verouderd. Het moderniseren van deze werkwijze kan veel voor de organisatie betekenen. Wat de redenen zijn voor industriële bedrijven om te kiezen voor digital signage? Daar gaan wij in deze blog verder op in.

Wat is traditionele signage?

Traditionele signage wordt bij industriële bedrijven ingezet om planningen, activiteiten (bijvoorbeeld de kerstborrel) of nieuwsbrieven te communiceren met medewerkers die werken in een werkplaats.

Het grote nadeel van deze manier van communiceren is dat het altijd statisch is en het weinig attentiewaarde heeft. Op het moment dat één van de flyers op een prikbord verouderd is, is het totale prikbord (in de ogen van de medewerker) verouderd. Het maken, printen, ophangen en op het juiste moment weer weghalen van een flyer met de bewuste boodschap is een arbeidsintensieve klus. Bij veel industriële bedrijven staan deze activiteiten laag op de prioriteitenlijst en worden ze niet goed uitgevoerd, terwijl het informeren van medewerkers van essentieel belang is. Dit kan beter, efficiënter en doelgerichter met digital signage.

Employee App afbeelding.jpg

Kies voor digital signage 

Digital signage is de verbeterde, digitale variant van een traditioneel prik- of planbord. Het grote voordeel van deze vorm van communiceren is de verscheidenheid. Bovendien is de attentiewaarde vele malen hoger. Uit onderzoek blijkt dat berichten beter en meer worden gelezen, met name omdat berichten gestructureerd en geordend getoond worden. Een prikbord is vaak rommelig. Iedereen kan er wat opplakken, waarbij er door medewerkers bijvoorbeeld geen rekening wordt gehouden met de huisstijl. 
Maar digital signage heb je ook meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om nog effectiever te communiceren door de boodschap interactief te maken. Als de digital signage display over een touch-functionaliteit beschikt, kunnen de medewerkers de ‘uitzending’ onderbreken door het scherm aan te raken. Zodoende kunnen zij aanvullende of specifieke informatie op vragen. De betrokkenheid wordt hierdoor vergroot. 

Meer weten?

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden van digital signage voor industriële bedrijven? Vraag dan vandaag nog onze demo aan en check dan onze factsheet over 'de voordelen van narrowcasting'. Wil je liever direct contact? Neem contact op met Barry Schoenmakers via 0654337888 of stuur een e-mail naar bschoenmakers@mediamyne.nl.