Betrokken medewerkers, de ambassadeurs van jouw organisatie

Betrokken medewerkers zijn van grote waarde voor een organisatie. Zo zijn betrokken medewerkers productiever, vitaler, kunnen zij beter met de werkdruk omgaan en gedragen zij zich als bevlogen ambassadeurs van de organisatie. Dat het in de praktijk lastig is om medewerkers betrokken te houden, blijkt uit diverse onderzoeken. Zo voelt slechts 3 van de 10 medewerkers zich betrokken bij de organisatie. Frustrerend, want niet betrokken medewerkers hebben een lagere arbeidsproductiviteit, een hoger ziekteverzuim, wisselen vaker van baan en werken zelfs remmend voor de groei van de organisatie. Maar hoe verhoog je de employee engagement?

Wil je betrokken medewerkers?

Betrokken medewerkers

[contact-form-7 id="971"]

Betrokkenheid verhogen met interne communicatie

Het verbeteren van de interne communicatie speelt een cruciale rol bij het verhogen van de employee engagement. Zo blijkt uit onderzoek dat maar liefst 1 op de 3 medewerkers niet tevreden is over de interne communicatie en geven zij aan niet op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen en veranderingen binnen de organisatie. Hierdoor verliezen medewerkers de binding met de organisatie en ontstaat er frictie. Met krachtige, duidelijke communicatie als verbindende factor zorg je ervoor dat de ambities van zowel de medewerkers als de organisatie in balans blijven. De conclusie luidt dan ook: informeer en motiveer medewerkers via de juiste communicatiekanalen. Met MediaMyne verbind je alle medewerkers binnen de organisatie en creëer je meer betrokkenheid.

Employee Engagement met MediaMyne

Communicatie als verbindende factor tussen organisatie en medewerker begint met het continu helder communiceren van de visie en de doelstellingen van de organisatie. Met MediaMyne informeer je medewerkers snel en efficiënt via narrowcasting schermen en de Employee App. Doordat je zelf de frequentie van de playlist bepaalt, maak je eenvoudig gebruik van de kracht van herhaling. Zo zorg je ervoor dat medewerkers altijd op de hoogte zijn van de koers van de organisatie en werkt iedereen naar dezelfde doelen toe.

Betrokkenheid vergroten met narrowcasting en employee app

Betrokken medewerkers creëer je niet alleen door algemene bedrijfsinformatie te communiceren, maar ook door hen persoonlijke aandacht te geven en in te spelen op hun behoeftes. Deel tips en succesverhalen over gezond leven en werken. Roep medewerkers op om ideeën of suggesties in te sturen en betrek hen bij belangrijke ontwikkelingen. Met MediaMyne deel je puntgave afbeeldingen, pakkende tekstberichten en inspireer je medewerkers om net dat stapje harder te lopen. Daarnaast verwijs je medewerkers eenvoudig door naar andere communicatiekanalen voor uitgebreidere informatie, zoals het intranet. Hoe meer jij medewerkers betrekt bij de organisatie, hoe hoger de employee engagement is. Hiermee verlaag je niet alleen het verloop en het verzuim, maar creëer je bovendien gelukkige medewerkers.

Betrokken medewerkers met doelgerichte communicatie

Betrek alle medewerkers bij de organisatie. En dan bedoelen we ook echt álle medewerkers. Zelfs de parttimers, externe- en ambulante medewerkers. Met de MediaMyne Employee App beschik je over een krachtig communicatiekanaal om iedereen te bereiken. Van het hoofdkantoor tot productie en van overige vestigingen tot buitendienst. Je hebt iedereen binnen handbereik met MediaMyne Narrowcasting en de MediaMyne Employee App.

Alle medewerkers betrokken

Uiteraard bepaal jij wie welk bericht ontvangt. MediaMyne Narrowcasting en de MediaMyne Employee App bieden uitgebreide targeting mogelijkheden. Communiceer met alle medewerkers, verschillende afdelingen of zelfs met individuele medewerkers. Met MediaMyne bereik je altijd de juiste medewerkers op het juiste moment en voorkom je dat medewerkers worden overladen met informatie.