Veel industriële bedrijven hebben nog traditionele prik- of planborden in bijvoorbeeld de kantine hangen. Echter is de vorm en inhoud van traditionele signage vaak verouderd. Het moderniseren van deze werkwijze kan dan ook veel voor de organisatie betekenen. Er zijn meerdere redenen waarom industriële bedrijven kiezen voor digital signage.

Wat is traditional signage?

Traditional signage is wanneer je communiceert via geprint materiaal. Dit kan je vervolgens bijvoorbeeld op een prik- of planborden hangen. Bij industriële bedrijven wordt dit vaak ingezet om planningen, activiteiten (bijvoorbeeld de kerstborrel) of nieuwsbrieven te communiceren met medewerkers die werken in een werkplaats.

Het grote nadeel van deze manier van communiceren is dat het altijd statisch is en het weinig attentiewaarde heeft. Op het moment dat één van de flyers op een prikbord verouderd is, is het totale prikbord (in de ogen van de medewerker) verouderd.

Het maken, printen, ophangen en op het juiste moment weer weghalen van een flyer met de bewuste boodschap is een arbeidsintensieve klus. Bij veel industriële bedrijven staan deze activiteiten laag op de prioriteitenlijst en worden ze niet goed uitgevoerd. Dit terwijl het informeren van medewerkers van essentieel belang is! Dit kan beter, efficiënter en doelgerichter met digital signage.

Voordelen van digital signage

Digital signage is de verbeterde, digitale variant van een traditioneel prik- of planbord. Het grote voordeel van deze vorm van communiceren is de verscheidenheid. Bovendien is de attentiewaarde vele malen hoger.

Uit onderzoek blijkt dat medewerkers berichten met digital signage beter en meer lezen. Dit is met name omdat je berichten gestructureerd en geordend toont. Een prikbord is vaak rommelig. Iedereen kan er wat opplakken, waarbij er medewerkers bijvoorbeeld geen rekening houden met de huisstijl. Door middel van narrowcasting van MediaMyne kan je altijd je eigen huisstijl aanhouden.

Met digital signage heb je echter nog meer mogelijkheden. Zo is het mogelijk om nog effectiever te communiceren door de boodschap interactief te maken. Als de digital signage display over een touch-functionaliteit beschikt, kunnen de medewerkers de ‘uitzending’ onderbreken door het scherm aan te raken. Zodoende kunnen zij aanvullende of specifieke informatie op vragen. Hiermee vergoot je bovendien de betrokkenheid!

Digital signage met MediaMyne

MediaMyne biedt zowel narrowcasting software aan, als ook een employee app. Beiden kan je besturen vanuit één content management systeem. Dit vergoot het gebruiksgemak. Met dit multi-channel platform van MediaMyne kan je dus de interne communicatie verbeteren! Nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten? Neem dan contact op! Er staat altijd een expert voor je klaar.