Menu
Gratis demo

Vul je gegevens in
voor een GRATIS demo

De voordelen van narrowcasting zijn groot

Effectieve communicatie en betrokken medewerkers

Met narrowcasting is het mogelijk om snel en doeltreffend medewerkers te informeren, motiveren en inspireren. Is narrowcasting dé digitale oplossing voor interne communicatie? We zetten de vijf belangrijkste voordelen op een rij.

Voordelen narrowcasting

Narrowcasting schept orde in de information overload

Eén van de grootste voordelen van narrowcasting is het scheppen van orde in de information overload. Medewerkers worden bedolven onder de informatie waardoor er chaos ontstaat. Narrowcasting biedt medewerkers een startpunt met de belangrijkste headlines. Verwijs door naar andere interne communicatiekanalen en help medewerkers omgaan met de informatiestress. 

 

Narrowcasting voorkomt waste en informatiestress

Waste is inherent aan de information overload. Narrowcasting helpt je doelgericht en efficiënt communiceren. Geen blinde vuurpijlen meer, maar bepaal de boodschap en bereik de doelgroep op het juiste moment en op de juiste plaats. Zo voorkom je niet alleen waste, maar ook nog eens onnodige informatiestress.

 

Narrowcasting helpt betrokkenheid te verhogen

Betrokken en bevlogen medewerkers zijn goud waard. Een lager verzuim, ambassadeurschap en betere resultaten. Wie wil dat niet? Met narrowcasting en de Employee App bouw je aan een hogere betrokkenheid doordat je doelgericht en efficiënt communiceert met medewerkers. Stuur inspirerende berichten en betrek medewerkers op een aantrekkelijke en opvallende manier bij jouw organisatie. Bijkomend voordeel: betrokken medewerkers zorgen voor een hogere productiviteit, een lager verloop en minder ziekteverzuim.

 

Narrowcasting optimaliseert het rendement uit de interne communicatiemix

Onderzoek wijst uit dat één op de drie medewerkers ontevreden is over de interne communicatiekanalen. Zonde, want het samenstellen van een interne communicatiemix is kostbaar. Narrowcasting helpt je om effectief en efficiënt te communiceren. Via narrowcasting verwijs je medewerkers eenvoudig door naar andere communicatiekanalen zoals het intranet. Zo versterk je de gehele communicatiemix en haal je een hoger rendement.

 

Narrowcasting is effectief en efficiënt communiceren

In een communicatiechaos is het lastig om de juiste informatie te vinden. Met als gevolg tijdsverlies en hoge kosten. Via narrowcasting en de Employee App communiceer je doelgericht en eenvoudig de belangrijkste informatie met jouw interne doelgroep. Geen onnodige mailtjes en telefoontjes meer naar de betrokken afdelingen, maar verwijs medewerkers met MediaMyne door naar de juiste informatiebron. Zo bespaar je niet alleen tijd, maar ook nog eens een hoop geld.

Bespaar tijd door narrowcasting

Narrowcasting is een zeer snelle manier van communiceren. Aan de hand van templates stel je binnen korte tijd opvallende en aantrekkelijke communicatieboodschappen op. Is informatie verouderd of heb je per ongeluk een spelfoutje gemaakt? Geen nood, binnen een handomdraai is het bericht aangepast.

 

 

De kracht van herhaling

Effectief communiceren is meer dan doelgerichtheid. Om de aandacht van jouw doelgroep vast te houden is de kracht van herhaling onmisbaar. Via narrowcasting herhaal je eenvoudig alle communicatieboodschappen. De playlist blijft achter elkaar doorlopen totdat de door jouw aangegeven tijd is verstreken. Zo ben je er zeker van dat een boodschap blijft hangen.

 

Met narrowcasting verhoog je de veiligheid

In een productieomgeving is het lastig om doelgericht met medewerkers te communiceren. Het gebrek aan een computer, geluidsoverlast en allerlei externe factoren maken narrowcasting hét ideale communicatiekanaal. Via beeldschermen stel je medewerkers eenvoudig op de hoogte van veiligheidsinstructies, mededelingen en eventueel het ontruimingsplan.

 

 

Narrowcasting bij reorganisaties

Reorganisaties zorgen voor onrust. Banen staan op de tocht en medewerkers leven in onzekerheid. Roddels liggen op de loer. Het is dus belangrijk om de rust te bewaren en medewerkers zo volledig mogelijk te informeren. Helaas schiet de interne communicatie tijdens een reorganisatie er nog wel eens bij in. Via narrowcasting houd je medewerkers eenvoudig op de hoogte via korte headlines. Verwijs door naar uitgebreidere informatie op bijvoorbeeld het intranet en zorg dat medewerkers verbonden en geïnformeerd blijven.

 

 

Narrowcasting draagt bij aan het behalen van BREEAM-certificering

BREEAM is een internationaal erkend keurmerk op het gebied van duurzaamheid en MVO. Met narrowcasting stimuleer je duurzaamheid en draag je bij aan het behalen van de BREEAM-certificering. Zo biedt MediaMyne standaard een koppeling met de 9292 vertrekwijzer. Hiermee toon je geautomatiseerd en eenvoudig de actuele vertrekinformatie van het openbaar vervoer bij jou in de buurt. Het stimuleren van het openbaar vervoer zorgt ervoor dat medewerkers minder vaak de auto gebruiken, waardoor de CO2 uitstoot van de organisatie afneemt.

Ontdek de mogelijkheden van MediaMyne

Verbeter de interne communicatie