Het is hartje zomer en middenin de vakantieperiode. Pieker jij je suf hoe jij jouw collega’s die deze weken niet op vakantie zijn betrokken en gemotiveerd houdt? Met onderstaande inhakers helpen we je vast op weg.

Na een maand vol grote sportevenementen, zoals de finale van het EK voetbal, de Tour de France, Wimbledon en natuurlijk de Olympische Spelen, zal het in augustus voor veel mensen even afkicken zijn. Gelukkig duren de Olympische Spelen nog tot en met 8 augustus en kunnen we dus ook de eerste week nog van mooie sportwedstrijden genieten. Maar naast sportevenementen zijn er ook nog een aantal andere bijzondere dagen in augustus waarmee je jouw interne communicatiekanalen gevuld kunt houden. 

Een inhaker is een marketinguiting die inspeelt op de actualiteit. Inhakers zijn er in alle soorten en maten, maar de meest voorkomende vorm zie je op sociale media; een post die inspeelt op een nieuwsbericht, sportwedstrijd of andere actuele gebeurtenis. Inhakers spelen daarnaast in op een emotie (veelal humor) en de belevingswereld van de doelgroep.

Inhakers interne communicatie augustus Pride Amsterdam

31 juli t/m 8 augustus Pride Amsterdam

We kennen natuurlijk allemaal de jaarlijkse botenparade in het centrum van Amsterdam waarmee de Pride gevierd wordt. Jammer genoeg kan juist in het jubileumjaar, Pride bestaat 25 jaar, deze kleurrijke parade niet doorgaan. Wel wordt Pride op kleine schaal gevierd. En ook jouw organisatie kan inhaken op dit evenement.

Pride Amsterdam is namelijk een mooi moment om stil te staan bij tolerantie en pesten op het werk. Laat op jullie interne communicatiekanalen zien hoe kleurrijk jullie organisatie is en hoe leuk en interessant dat de organisatie maakt. Laat zien dat iedereen getolereerd wordt, maar pestgedrag niet.

Inhakers interne communicatie augustus: dag van de watermeloen

3 augustus Dag van de Watermeloen

Wil je de maand fris en fruitig beginnen? Dan is het een goed idee om in te haken op de Dag van de Watermeloen op 3 augustus. Met 92% water is de watermeloen een goede dorstlesser op een warme dag. En bovendien is het met alle vitamines en weinige calorieën ook nog eens een heel gezond tussendoortje. Een welkome afwisseling voor al die barbecues dus.

Om deze dag extra kracht bij te zetten, kun je natuurlijk een aantal watermeloenen laten bezorgen, in stukken snijden en uitdelen. Ook kun je vragen of de catering het opneemt in het menu van de dag. Je kunt natuurlijk ook zelf recepten delen met watermeloen op je interne communicatiekanalen. Zoals de watermeloensalade met feta en munt, lekker!

Bijzondere dagen augustus: internationale dag van de jeugd

12 augustus Internationale dag van de Jeugd

Op 12 augustus is het volgens de Verenigde Naties de Internationale dag van de Jeugd. Op deze dag staat de VN in het teken van de jeugd t/m 29 jaar.

Is jouw organisatie actief in de voedingsmiddelenproductie of -handel dan is het dit jaar de perfecte dag om op in te haken in jouw interne communicatie. Het thema is namelijk ‘Transforming Food Systems’.  Nodig de twintigers in jouw organisatie uit voor een debat over een duurzame toekomst van voedselproductie. Of noteer en deel de belangrijkste uitkomsten van het online event dat het Department of Economic and Social Affairs van de VN houdt in het kader van de Internationale Dag van de Jeugd.

Bijzondere dagen augustus: linkshandigendag

13 augustus Linkshandigendag

Op 13 augustus is het Linkshandigendag. Deze dag bestaat al sinds 1976 om aandacht te vragen voor alle ongemakken waar linkshandigen tegenaan kunnen lopen. Ondanks het lange bestaan begint deze dag sinds een aantal jaren bekender te worden in Nederland en België. Waar het linkshandig zijn een aantal nadelen kan hebben, kan het ook zeker positief zijn. Zo blijkt uit onderzoek dat linkshandigen dat linkshandigen over het algemeen slim en creatief zijn en een grotere kans hebben om een genie te worden. Spreek dus in je interne communicatie je waardering uit naar je linkshandige medewerkers en plaats de hele dag door leuke feitjes over linkshandigen.

17 augustus Sint Juttemis

Als je dacht dat deze dag nooit zou komen, dan zat je ernaast. Op 17 augustus is het Sint Juttemis. Hoog tijd om vandaag op je interne communicatie kanalen uit te leggen hoe dat zit.

17 augustus is de naamdag van de heilige Judith. Vroeg werd deze naam ook wel eens verbasterd tot Juut of Jutte. Door de tijd heen is het echter volkomen onduidelijk geworden welke Judith dit betreft. De naamdag is in stand gehouden, maar Sint Juttemis is veranderd in een spreekwoord dat ‘nooit’ betekend.

Verwarrend is het zeker, maar ik weet ook zeker dat jij dit nutteloze feitje graag met je collega’s wilt delen.

Bijzondere dagen in augustus Paralympics

25 augustus Paralympische Spelen

Voor iedereen die na de Olympische Spelen nog niet klaar is met de sportzomer, beginnen op 25 augustus de Paralympische Spelen. Een mooi moment om stil te staan bij inclusiviteit, toegankelijkheid en de sociale positie die jouw organisatie inneemt in de maatschappij.

Maak zichtbaar wat jouw organisatie doet op dit vlak, deel mooie voorbeelden en vier de successen van onze Paralympische sporters.

Interne communicatiekanalen Corporate socials

Corporate socials

In deze maand waarin het toch nog steeds een beetje komkommertijd is, is het misschien ook een idee om structureel wat content aan je interne communicatiekanalen toe te voegen.

Neem jij bijvoorbeeld al de berichten over die jouw marketingcollega’s delen of Facebook, Instagram of Twitter? En nee hoor dat hoef je echt niet met het handje te doen. In MediaMyne heb je de mogelijkheid om je eigen social feeds te tonen op jouw beeldschermen, maar ook die van anderen. Dus je kunt er ook voor kiezen om updates van strategische partners, vakmedia of experts te tonen.

Een slimme en efficiënte manier om in deze stille zomermaanden jouw interne communicatie kanalen goed gevuld te houden.

Welke bijzondere dagen in augustus gebruik jij voor jouw interne communicatie?

Interne Communicatiekalender 2022