Op kantoor draait alles om communicatie. Maar laten we eerlijk zijn, soms kan die communicatie zo serieus en formeel worden dat de gezichten van je collega’s net zo uitdrukkingloos zijn als een Excel-spreadsheet. Maar dat hoeft niet. We hebben een overzicht gemaakt met innovatieve en humorvolle manieren om van jouw interne communicatie een plezier te maken.

Overzicht humor in je interne communicatie

In deze blog hebben we een overzicht van humoristische acties die je kan uitvoeren op je interne communicatie kanalen.

Meer tips? Bekijk alle best practice tips om je interne communicatie te verbeteren.

De Memewedstrijd

Wie houdt er niet van een goede meme? We besteden veel tijd aan TikTok’s, Reels, Gifjes, Shorts en de vele meme websites. We willen entertainment en lachen. Waarbij we dit vervolgens graag willen delen. Want wat is leuker dan in je eentje lachen? Vrienden en collega’s aan het lachen brengen. Dus breng een lach op het gezicht van je collega’s door een interne memewedstrijd te organiseren!

interne communicatie meme
Wired.co.uk | Victoria Turk

Moedig je teamleden aan om grappige memes te maken die betrekking hebben op het kantoorleven. Het kan variëren van hilarische situaties tot inside jokes. Laat ze de memes delen via een speciaal platform, zoals de Interne Communicatie App van Mediamyne. Niet alleen zorgt dit voor een geweldige dosis humor, maar het bevordert ook de teamgeest, creativiteit en betrokkenheid in jouw communicatie kanalen.

Interactieve Enquêtes met een Knipoog

Waarom zou je enquêtes en peilingen saai en droog houden als je ze kunt opvrolijken met een vleugje humor? Stel grappige en onverwachte vragen in je enquêtes om de betrokkenheid van je team te vergroten.

Bijvoorbeeld: “Wat is jouw favoriete kantoormuziek voor het overleven van maandagochtenden?

  • A) Luidruchtige rock
  • B) Zen-spa-klanken
  • C) Het klinken van koffiekopjes die gevuld worden.”

Het draait allemaal om het creëren van een speelse sfeer en het tonen van een luchtige kant van je bedrijf.

Verrassende Videoboodschappen:

Weg met de monotone e-mails! Video is king. Maak gebruik van video’s om je boodschap over te brengen op een leuke en persoonlijke manier. Verzin grappige sketches, parodieën of zelfs een virtuele stand-up comedyshow met je collega’s als de sterren. Maak gebruik van platforms zoals Narrowcasting van Mediamyne om deze video’s op schermen in de kantoorruimte te tonen. Het zal niet alleen voor een goede lach zorgen, maar ook voor een verbeterde verbinding tussen de teamleden. Hou de filmpjes wel kort, er is een reden waarom tiktok zo populair is!

Whitepaper praktische tips intene communicatie verbeteren

Grappige Intranetpagina’s:

Laat je intranet tot leven komen met een dosis humor! Creëer speciale pagina’s waarop je grappige inhoud kunt delen, zoals grappen van de dag, een “Meme van de Week” of een “Caption This” sectie waar collega’s grappige bijschriften kunnen toevoegen aan willekeurige foto’s. Dit zal niet alleen een glimlach op ieders gezicht toveren, maar ook een gevoel van gemeenschap en interactie bevorderen.

Emoji’s met een Twist:

We kennen allemaal de klassieke emoji’s zoals de lachende gezichten en duimen omhoog, maar waarom zou je niet een stapje verder gaan? Stel emoji’s voor die specifiek gerelateerd zijn aan je bedrijfscultuur of inside jokes. Voeg bijvoorbeeld een “Koffiemok” emoji toe voor maandagochtenden of een “Superheld” emoji voor teamleden die een uitzonderlijke prestatie hebben geleverd. Hiermee maak je de communicatie herkenbaar en levendig, super belangrijk voor je interne branding.

Fun Friday-nieuwsbrieven:

Vergeet de saaie nieuwsbrieven op vrijdag en geef ze een humoristische make-over! Creëer een speciale “Fun Friday” nieuwsbrief waarin je grappige verhalen, anekdotes of interessante weetjes deelt die je team aan het lachen zullen maken. Voeg ook een “Humoristische Foto van de Week” toe waarin je de grappigste kantoorfoto deelt die tijdens die week is gemaakt. Dit zal een welkome afwisseling zijn na een lange werkweek en zal de teamgeest versterken.

Een goede start is het halve werk

Interne communicatie hoeft niet saai en formeel te zijn. Met een vleugje humor en innovatieve benaderingen kun je een positieve sfeer op kantoor creëren. Niet alles zal direct aanslaan, het kan soms voelen als trekken aan een dood paard. Maar consistentie, doorzettingsvermogen en de juiste personen betrekken in het project is instrumenteel. Met de juiste personen heb je kartrekker verspreid over je organisatie die het overige personeel meetrekken. Net zo lang tot het de norm is in jouw bedrijfscultuur.

Meer tips om interne communicatie te verbeteren

Humor gebruiken in jouw interne communicatie is natuurlijk niet het enige wat je kan doen. We hebben nog veel meer tips voor het verbeteren van jouw interne communicatie . Vraag je je af welke kanalen jou kunnen helpen bij je interne communicatie? Dan helpen we je daar graag bij met een vrijblijvend gesprek.