Je creëert betrokken medewerkers met behulp van digital signage. Via digital signage, ook wel narrowcasting genoemd, is het mogelijk om doelgericht te communiceren met jouw medewerkers. Bovendien is narrowcasting bij uitstek geschikt als verbindende factor tussen de verschillende interne communicatiemiddelen.

Waarom zorgt digital signage voor betrokken medewerkers?

Allerlei onderzoeken wijzen uit dat interne communicatie en betrokkenheid met elkaar verweven zijn. Wanneer je de interne communicatie namelijk niet op orde hebt, is de kans groot dat jouw medewerkers zich niet betrokken voelen. Het is dus van groot belang dat de interne communicatie op orde is. Toch blijken veel organisaties moeite te hebben met het optimaal inzetten van de interne communicatiemix. Hier komt digital signage om de hoek kijken.

Digital signage is bij uitstek geschikt als verbindende factor tussen de verschillende interne communicatiemiddelen. Via narrowcasting kun je namelijk doelgericht communiceren met jouw medewerkers. Daardoor ben je in staat om de juiste informatie, op het juiste moment met jouw medewerkers te delen. Niet alleen handig als zij deze informatie nodig hebben, maar goed geïnformeerde medewerkers geven ook nog eens aan zich meer betrokken te voelen.

De korte boodschappen die je via digital signage op het juiste moment deelt, triggeren medewerkers vervolgens weer om aanvullende informatie te raadplegen via de andere interne communicatiemiddelen. Op deze manier versterkt narrowcasting de gehele interne communicatiemix, wat uiteindelijk leidt tot een hogere waardering van de interne communicatie.

Voordelen van digital signage

We leven in een informatiemaatschappij. Zo wordt er een wirwar aan communicatiemiddelen ingezet om mensen te bereiken. Toch lukt het niet om medewerkers effectief te informeren, omdat zij simpelweg bedolven worden onder de informatie. Narrowcasting biedt echter de helpende hand. De voordelen van digitale signage op een rij:

  • Doelgericht communiceren

Via Narrowcasting is het mogelijk om doelgericht te communiceren. Communiceer de juiste informatie. Op het juiste moment. Op de juiste plaats.

  • Focus

Digital signage is uitermate geschikt voor het communiceren van korte berichten. Het brengt al het belangrijke nieuws samen. Zo breng je focus aan tussen alle informatie.

  • Versterken van de communicatiemix

Korte berichten triggeren de medewerkers om uitgebreidere informatie op te vragen. Dit doen zij via de andere middelen zoals intranet. Hierdoor til je de gehele communicatiemix naar een hoger niveau.

  • Kracht van herhaling

Herhaling zorgt ervoor dat een boodschap ook echt blijft hangen. Narrowcasting herhaalt berichten gedurende een bepaalde periode automatisch. Zo ben je er zeker van dat iedereen voldoende contactmomenten heeft gehad.

Ben je nog niet overtuigd? Check de factsheets met alle voordelen van Narrowcasting.

Voordelen Narrowcasting van MediaMyne

Je leest het al. Wij bekommeren ons graag om vraagstukken die jou bezig houden. Hoe optimaliseer je de interne communicatie? Hoe vergroot je de betrokkenheid van medewerkers? Allemaal uitgangspunten die wij voor ogen houden bij de ontwikkeling van MediaMyne. Dat heeft geleid tot de volgende voordelen voor jou:

  • Gebruiksvriendelijk CMS

Narrowcasting voor iedereen. Door iedereen. Dat is ons uitgangspunt. Het content management systeem (CMS) van MediaMyne kenmerkt zich dan ook door eenvoud en gebruiksvriendelijkheid.

  • Employee app

Medewerkers worden steeds mobieler. Ze werken thuis of op locatie. Bang dat zij niet bereikt worden via narrowcasting? Geen nood. MediaMyne biedt de Employee App. Bereik medewerkers direct op hun smartphone.

  • Geavanceerde touch-functionaliteit

MediaMyne biedt de unieke combinatie van ‘push programmering’ met interactieve verdieping. Sta je voor een scherm en zie je iets interessants? Via onze geavanceerde touch-functionaliteit onderbreek je de playlist en vraag je extra informatie op, zoals een animatie of handleiding.

  • Integratie met talloze feeds

Alle informatie met de hand toevoegen? Onbegonnen werk als je het ons vraagt. MediaMyne biedt de integratie met talloze feeds. Zo toon je eenvoudig verkeersinformatie, het weerbericht en headlines.

Meer weten?

MediaMyne biedt dus narrowcasting software  en een employee app aan. Beiden kan je besturen vanuit één content management systeem. Dit vergoot het gebruiksgemak. Met dit multi-channel platform van MediaMyne kan je dus de interne communicatie verbeteren! Nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten? Check dan onze factsheets en e-books, of neem contact op met Maarten Dikmans via 0651530385.

Wil je begrijpelijk en duidelijk communiceren?