Organisaties veranderen continu en ze spelen in op de behoeftes van doelgroepen. Ze gaan mee met trends in de markt of zijn toe aan een digitale transformatie om de concurrentie voor te blijven. Vervolgens worden er managers aangewezen om deze verandering zo goed mogelijk te laten verlopen, want veranderingen zorgen voor weerstand.

Die weerstand komt vanuit de medewerkers. De mens is van nature een gewoontedier en staat niet positief tegenover veranderingen. Ook in jouw organisatie komt het voor dat medewerkers de verandering niet omarmen. Je kan echter interne communicatiesoftware gebruiken om deze weerstand bij verandering zo laag mogelijk te maken.

Goede communicatie is key

Communicatie is de belangrijkste factor in het veranderproces. Het doel dat je wilt bereiken zal je niet volbrengen zolang je niet duidelijk en tweezijdig communiceert. Zorg er daarom altijd voor dat je interne communicatie niet alleen naar je medewerkers is, maar ook dat je de dialoog aangaat.

Interne communicatiesoftware van MediaMyne

De software van MediaMyne biedt de oplossing voor effectieve interne communicatie tijdens verandertrajecten binnen organisaties. Je krijgt twee krachtige communicatiekanalen, narrowcasting en de employee app, in handen waardoor je eenvoudig en snel communiceert met de medewerkers die onderdeel zijn van de verandering.

Hierdoor ben je in staat om medewerkers continu op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen binnen de organisatie. Zo blijven medewerkers niet alleen goed geïnformeerd, maar heb je ook het vermogen om de dialoog te creëren.

Met de interne communicatiesoftware van MediaMyne communiceer je dus effectief via narrowcasting en de employee app. Hiermee bereik je de juiste medewerkers op het juiste moment.

Wat communiceer je dan?

Je kunt interne communicatie software inzetten om medewerkers te informeren over relevante onderwerpen. Communiceer boodschappen van de directie of de ondernemingsraad. Ga in op de voortgang van de verandering, deel doelstellingen en behaalde successen. Of deel de strategie of prestaties van de organisatie.

De software van MediaMyne is uitermate geschikt om een specifieke groep medewerkers op de hoogte te brengen van meetings, headlines of nieuwe ontwikkelingen. Je kan bijvoorbeeld ook laten weten dat persoonlijke boodschappen voor hen klaar staan op andere interne communicatiemiddelen.

Ook zijn deze communicatiekanalen uitermate geschikt voor  interne communicatie met echte impact. Of het nu gaat om medewerkers op kantoor, in de productieruimte of op de weg of thuis. De kanalen stellen je in staat om op een krachtige, makkelijke en unieke wijze de juiste mensen, op het juiste tijdstip en met de juiste boodschap te bereiken. Met relevante zelf gegenereerde of geautomatiseerde content.

Download het whitepaper: Praktische tips voor het verbeteren van de interne communicatie