December, de maand van de feestdagen. Ook voor deze maand hebben wij de beste dagen opgezocht en op een rijtje gezet. Zo blijft jouw interne communicatie goed gevuld!

5 december Sinterklaas

Sinterklaas is al een tijdje in ons land. Pakjesavond loopt dit jaar misschien wat anders, want er is dit jaar veel aan de hand.
Ook MediaMyne draagt graag een steentje bij in deze bizarre tijd, daarom hebben we voor jou een leuke gratis kleinigheid.
Je interne communicatie goed gevuld houden is soms een lastige taak. Daarom valt onze Interne Communicatie Kalender vast goed in de smaak.

Download hier de Interne Communicatie Kalender. Deze kalender bevat alle speciale dagen waar jij met je interne communicatie goed op in kan spelen. Zo heb je een goed overzicht waar jij je inspiratie vandaan kan halen en blijft je interne communicatie altijd goed gevuld!

Interne Communicatiekalender blog bijzondere dagen

7 december Landelijke Vrijwilligersdag

Op 7 december is het Landelijke Vrijwilligersdag. Vrijwilligers zetten zich onzelfzuchtig in voor andere mensen. Daar krijgen zij niet altijd de waardering voor die zij verdienen. Daarom is Landelijke Vrijwilligersdag bedacht. Op deze dag worden vrijwilligers in het zonnetje gezet. Vraag op deze dag aan je collega’s of zij aan vrijwilligerswerk doen. Of vraag waarvoor zij vrijwilligerswerk zouden willen doen? Zo leer je je collega’s beter kennen en heb je een goed gespreksonderwerp.

9 december Internationale Dag tegen Corruptie

Bij corruptie denk je misschien niet gelijk aan Nederland, maar in de werkelijk komt corruptie overal voor. Dus niet alleen in de politiek, maar ook in het bedrijfsleven. Omkoping is en vorm van corruptie wat het vaakst voor komt. Om dit tegen te gaan zijn er regels bedacht. Een voorbeeld is dat relatiegeschenken maar een maximale waarde mogen hebben, anders kan dit worden gezien als omkoping. Sta als bedrijf stil bij deze dag en laat zien wat jouw bedrijf doet om corruptie tegen te gaan.

10 december Dag van de Kleine Schrijver

Op 10 december is het de Dag van de Kleine Schrijver. Volgens een onderzoek van dagblad TROUW bevat Nederland ongeveer een miljoen hobbyschrijvers waarvan een klein percentage overweegt om naar een uitgever te gaan. Deze hobbyschrijvers steken veel tijd en energie in hun teksten, maar vervolgens lezen maar weinig mensen hun teksten. Door deze dag worden schrijvers en lezers dichter bij elkaar gebracht. Zo worden de teksten van de schrijvers toch gelezen en kunnen de lezers nieuwe schrijvers ontdekken die zij interessant vinden.

Bij MediaMyne hebben we ook allemaal “kleine schrijvers” rondlopen. Deze kleine schrijvers doen veel moeite om informatie te verzamelen en er een mooi geheel van te maken. Lees hier onze blogs, want kleine schrijvers maken een groot verschil.

Bijzondere dagen in december om bij stil te staan in je interne communicatie

16 december Chocolate Covered Anything Day

Alles in chocolade dippen en dan opeten. Dit is niet alleen de droom van ieder kind, maar ook van iedere volwassene. Wat als je dit voor één dag mocht doen zonder je te schamen. Op 10 december kan dat, want dan is het Chocolate Covered Anything Day. Probeer de gekste combinaties en deel deze met je collega’s. Enkele goede combinaties die je moet proberen zijn:

  • Chips met chocola
  • Marshmallows met chocola
  • Pretzels met chocola

24 t/m 26 december Kerst

Van 24 t/m 26 december is het Kerst. Ook kerst, net zoals Sinterklaas, wordt dit jaar anders gevierd, maar dat de pret niet bederven. Veel bedrijven geven voor kerst een kerstpakket aan medewerkers. Pak dit jaar extra groot uit! Het thuiswerken kan ervoor zorgen dat medewerkers zich minder betrokken voelen. Een kerstpakket is een uitstekende manier om je medewerkers te laten weten dat je ze erg waardeert. Laat iedereen een lekkere lunch bezorgen, dat zullen ze vast waarderen!

Bijzondere dagen in december om bij stil te staan in je interne communicatie

25 t/m 31 december Top 2000

Van 25 t/m 31 december organiseert Radio 2 de Top 2000. Mensen mogen dan stemmen op hun favoriete nummers, deze stemmen worden verzameld en daar komt een lijst uit met de 2000 populairste nummers aller tijden. Het is een leuk idee om met je collega’s je favoriete nummers te delen. Zo ontstaat er een eigen lijst. Natuurlijk is een Top 2000 iets te hoog gegrepen, maar een Top 20 is goed te doen. Laat je directe collega’s, afhankelijk van de grootte, een aantal nummers insturen. Verzamel deze en ga vervolgens stemmen welke het populairste is. Zo maak je je eigen Top 2000!

27 december Dag van de Pop quiz

Op 27 december is het de Dag van de Pop Quiz. Dit is perfect voor het thuiswerken. Verzamel bijvoorbeeld leuke weetjes over je collega’s en voeg dit samen tot één grote quiz. Of maak een muziekquiz met zoveel mogelijk soorten muziekgenres. Er zijn oneindig veel mogelijkheden te bedenken. Ook kun je op het internet zoeken naar bestaande quizzen, maar het leukste is natuurlijk om een eigen persoonlijke quiz te maken.

31 december Oudejaarsdag

Oud & Nieuw gaat er dit jaar anders uitzien dan vorige jaren. Geen vuurwerk en het aantal mensen wat langs mag komen is maar beperkt. Om het jaar toch nog goed af te sluiten moet je creatief zijn. Vraag aan je collega’s hoe zij Oud & Nieuw vieren dit jaar. Ondanks dat er dit jaar geen vuurwerk mag worden afgestoken, kun je door ideeën uitwisselen er toch nog samen voor zorgen dat het een knalfeest wordt. Wij bij MediaMyne denken alvast met je mee:

  • Sterretjes afsteken mag gelukkig nog wel, het is misschien minder spectaculair dan knalvuurwerk, maar het ziet er nog steeds heel leuk uit! Vooral voor foto’s zijn sterretjes perfect. Klik hier voor inspiratie.
  • Versier een kerstmuts met de namen van geliefden die er vanwege de maatregelen helaas niet bij kunnen zijn. Op deze manier zijn ze er toch nog een beetje bij.
  • Schrijf met z’n allen goede voornemens op. Bespreek deze vervolgens online met familie en vrienden. Zo heb je toch nog op een leuke en veilige manier contact én zo kom je ook niet zo snel onder je goede voornemens uit.
Blog CtA Interne Communicatie kalender