December, de maand van de feestdagen. Ook voor deze maand hebben wij de beste dagen opgezocht en op een rijtje gezet. Zo blijft jouw interne communicatie goed gevuld!

5 december Sinterklaas

Sinterklaas is al een tijdje in ons land. Op 5 december is het pakjesavond en komt het kinderfeest tot een conclusie. Veel medewerkers zullen kinderen hebben en dus druk bezig zijn met het feest. Als je geen secret-sinterklaas hebt opgestart 13 november, betekent het nog niet dat je niks kan doen op deze dag.

  • Versier jouw sheets in sinterklaas sfeer
  • Geef medewerkers een fysiek ingepakt cadeau als bedankje in deze vreemde tijd
  • Start op 3 december een sinterklaas geïnspireerde Vrijdag middag borrel
Sinterklaas

7 december Dag van de burgerluchtvaart

Op 7 december staan we stil bij de Burgerluchtvaart. Waarschijnlijk denk je nu wat kan ik hier nu mee? Maar heb je er al bij stil gestaan dat de Burgerluchtvaart heel veel impact heeft gehad op ons dagelijks leven? Niet alleen maakt de Burgerluchtvaart het een stuk eenvoudiger om de wereld over te reizen voor je plezier. Het maakt het ook mogelijk om jouw klanten, collega’s en partners aan de andere kant van de wereld te ontmoeten. De hele wereld is een stukje dichterbij gekomen.

Maak op deze dag een trip rond de wereld en breng in beeld op hoeveel uur vliegen klanten, partners en collega’s zich bevinden. Ook kun je deze dag gebruiken om de regels en afspraken rondom zakenreizen nog een keer onder de aandacht te brengen.


Download hier de Interne Communicatie Kalender. Deze kalender bevat alle speciale dagen waar jij met je interne communicatie goed op in kan spelen. Zo heb je een goed overzicht waar jij je inspiratie vandaan kan halen en blijft je interne communicatie altijd goed gevuld!

Interne Communicatiekalender 2022

9 december Internationale Dag tegen Corruptie

Bij corruptie denk je misschien niet gelijk aan Nederland, maar in de werkelijk komt corruptie overal voor. Dus niet alleen in de politiek, maar ook in het bedrijfsleven. Omkoping is en vorm van corruptie wat het vaakst voor komt. Om dit tegen te gaan zijn er regels bedacht. Een voorbeeld is dat relatiegeschenken maar een maximale waarde mogen hebben, anders kan dit worden gezien als omkoping. Sta als bedrijf stil bij deze dag en laat zien wat jouw bedrijf doet om corruptie tegen te gaan.

10 december Dag van de mensenrechten

Op 10 december 1948 is de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens aangenomen in Parijs. Deze dag staat in het kader van het vieren van mensenrechten en om aandacht te geven aan de successen en probleemsituaties. Een prachtige dag voor jouw organisatie om op in te haken. Dit kan je doen door onder andere:

24 t/m 26 december Kerst

24 december is het kerstavond en 25 & 26 december is het Kerst. Met de huidige regels en het zicht op de besmettingen is de kans groot dat het aantal gasten thuis beperkt zal zijn. Dit betekent dat een uitgebreid kerstdiner met familie lastig wordt. Pak dit jaar extra groot uit! Het thuiswerken kan ervoor zorgen dat medewerkers zich minder betrokken voelen.

Een kerstpakket is een uitstekende manier om je medewerkers te laten weten dat je ze erg waardeert. Het kerstpakket kan bijvoorbeeld een luxe diner doos zijn (denk Hello Fresh). Laat vervolgens werknemers hun gerecht delen met de organisatie en collega’s. Wie maakt het mooiste kerstgerecht?

Bijzondere dagen in december om bij stil te staan in je interne communicatie

25 t/m 31 december Top 2000

Van 25 t/m 31 december organiseert Radio 2 de Top 2000. Mensen mogen dan stemmen op hun favoriete nummers, deze stemmen worden verzameld en daar komt een lijst uit met de 2000 populairste nummers aller tijden. Het is een leuk idee om met je collega’s je favoriete nummers te delen. Zo ontstaat er een eigen lijst. Natuurlijk is een Top 2000 iets te hoog gegrepen, maar een Top 20 is goed te doen. Laat je directe collega’s, afhankelijk van de grootte, een aantal nummers insturen. Verzamel deze en ga vervolgens stemmen welke het populairste is. Zo maak je je eigen Top 2000!

31 december Oudejaarsdag

Oud & Nieuw gaat er ook dit jaar anders uitzien dan pre-corona jaren. Geen vuurwerk en het aantal mensen wat langs mag komen is (waarschijnlijk) maar beperkt. Om het jaar toch nog goed af te sluiten moet je creatief zijn. Vraag aan je collega’s hoe zij Oud & Nieuw vieren dit jaar. Ondanks dat er dit jaar geen vuurwerk mag worden afgestoken, kun je door ideeën uitwisselen er toch nog samen voor zorgen dat het een knalfeest wordt. Wij bij MediaMyne denken alvast met je mee:

  • Sterretjes afsteken mag gelukkig nog wel, het is misschien minder spectaculair dan knalvuurwerk, maar het ziet er nog steeds heel leuk uit! Vooral voor foto’s zijn sterretjes perfect.
  • Versier een kerstmuts met de namen van geliefden die er vanwege de maatregelen helaas niet bij kunnen zijn. Op deze manier zijn ze er toch nog een beetje bij.
  • Schrijf met z’n allen goede voornemens op. Bespreek deze vervolgens online met familie en vrienden. Zo heb je toch nog op een leuke en veilige manier contact én zo kom je ook niet zo snel onder je goede voornemens uit.