Steeds meer werknemers blijven minder lang bij hun werkgever. Om je werknemers te behouden is betrokkenheid belangrijk, interne communicatie speelt hierin een belangrijke rol. Een manier om je interne communicatie gevuld te houden is door in te spelen op speciale dagen. Daarom hebben wij ook voor de maand november voor jou weer een aantal speciale dagen verzameld.

Movember

“Changing the face of men’s health”. Dat is het motto van Movember. Veel mannen durven niet openlijk over hun mentale gezondheid te praten, dat moet veranderen. Het is daarom belangrijk om te laten zien dat je dit taboe wilt doorbreken. Maar hoe doe je dat? Kenmerkend aan Movember is het laten staan van een snor, echter kan natuurlijk niet iedereen een snor groeien. Gelukkig hebben wij een leuke oplossing.

Iedereen blijft waarschijnlijk nog wel een tijdje thuiswerken. Contactmomenten zijn dus erg waardevol. Een perfect moment dus om indruk te maken! Zo kun je bijvoorbeeld bij een online meeting een nep snor dragen, of creëer met bijvoorbeeld wat schmink je eigen snor. Je achtergrond veranderen is ook een leuke manier. Kies met z’n allen een speciale achtergrond zodat iedereen kan zien dat jullie Movember steunen.

3 november Clichédag

“Juist nu”. Het lijkt wel alsof elke social media post met deze twee woorden begint. Een beetje cliché, toch? Over het algemeen zijn clichés beter om te vermijden. Behalve op 3 november, want dan is het Clichédag. Vraag op deze dag aan je collega’s wat volgens hen de meest irritante clichés zijn.

9 t/m 15 November Week van Respect

Van 9 tot en met 15 november is het de Week van Respect. In deze week wordt er extra aandacht geschonken aan het creëren van een veilige omgeving waarin iedereen zich thuis voelt. Deze week is vooral gericht op jongeren, maar ook op de werkvloer is dit onderwerp relevant. Door ervaringen te delen leer je de ander beter kennen, hierdoor ontstaat er verbinding. Dit is een belangrijke voorwaarde als het gaat over respect. Gebruik deze week om je medewerkers beter te leren kennen. Ieder mens heeft een eigen verhaal. Wie weet heb je wel meer gemeen dan dat je denkt.

13 november Vrijdag de Dertiende

Een spiegel breken, onder een ladder doorlopen of het pad kruisen van een zwarte kat. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van zaken die, volgens sommigen, ongeluk brengen. Gelukkig zijn er ook zaken die geluk brengen. Denk maar aan een klavertje vier of een hoefijzer. Ook zijn er mensen die een eigen bijgeloof hebben. Dit biedt een kans voor een goed gespreksonderwerp. Vraag bijvoorbeeld aan je medewerkers of zij een bijgeloof hebben.

Blog CtA Interne Communicatie kalender

19 november Wereld Toilet Dag

In de westerse wereld hebben wij goede sanitaire voorzieningen. Dit is niet overal ter wereld het geval. Deze dag is bedacht om het grote publiek bewust te maken van het gebrek aan sanitaire voorzieningen in sommige delen van de wereld. Vaak nemen we onze eigen voorzieningen nog voor lief. Gebruik deze dag om hier nog extra aandacht aan te schenken. Communiceer het belang van goede hygiëne en deel tips hoe je je toilet zo schoon mogelijk houdt.

21 november Wereld Televisie Dag

Sinds 1991 wordt er op elke 21 november Wereld Televisie Dag gevierd. Televisie is al decennia lang een belangrijk informatiebron. In Nederland worden er dagelijks miljoenen mensen bereikt door middel van televisie. Ook in het bedrijfsleven heeft televisie een grote invloed. Zonder televisie zou er geen narrowcasting zijn. Het voordeel van narrowcasting is dat medewerkers via beeldschermen continu op de hoogte te houden van belangrijke ontwikkelingen en veranderingen binnen en buiten de organisatie.

Benieuwd wat er mogelijk is met narrowcasting binnen jouw organisatie? Bekijk dan onze narrowcasting starterspakket.

23 t/m 27 november De Week van de Duurzame Inzetbaarheid

Vitaliteit, arbeidsmobiliteit, opleiding & ontwikkeling en meten. Dat zijn de vier thema’s die in deze week centraal staan. Dit is een week vol met inspiratie, de nieuwste ontwikkelingen en innovaties op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Maar waarom is duurzame inzetbaarheid zo belangrijk? Blije en betrokken medewerkers zijn erg gunstig voor een bedrijf. Tevreden medewerkers hebben minder ziekteverzuim en een hogere arbeidsproductiviteit. Kortom, duurzame inzetbaarheid is cruciaal voor elk bedrijf. Wil je nu alvast weten hoe je het werkgeluk binnen je bedrijf verhoogt? Lees dan werkgeluk op de werkvloer: 10 tips.

24 november Verander je Wachtwoord Dag

Veel mensen gebruiken één wachtwoord voor meerdere accounts. Dit is zeer riskant. Als een hacker je wachtwoord weet te kraken, dan heeft deze persoon gelijk toegang tot meerdere accounts. Om je accounts beter te beveiligen is het verstandig om je wachtwoorden regelmatig te veranderen. Hierdoor is je account beter beveiligt bij grote inbraken, zoals bijvoorbeeld op LinkedIn. Het beste is natuurlijk om meerdere wachtwoorden te hebben. Gebruik deze dag om je collega’s te informeren over het belang van goede en sterke wachtwoorden.

Interne communicatie november

27 november Black Friday

Korting, korting en nog eens korting. Black Friday wordt steeds populairder in Nederland. Bedrijven geven op deze dag hoge kortingen. Dit is dus een ideaal moment om je sinterklaas- en kerstcadeautjes te kopen. Houdt onze website en sociale media goed in de gaten, want ook MediaMyne en Incrowd hebben iets leuks voor de feestdagen in petto!

30 november Internationale Dag van de Computerveiligheid

Op 30 november is het Internationale Dag van de Computerveiligheid. Een onderdeel van computerveiligheid is het regelmatig veranderen van je wachtwoord, zoals je al in de blog hebt kunnen lezen. Natuurlijk is dit niet alles op het gebied van computerveiligheid. Houd je werknemers op de hoogte van computerveiligheid. leer ze over de gevaren van het internet, wat zijn bekende klachten van geïnfecteerde computers en hoe voorkom je dit. Leer ze dus niet alleen maar de gevaren, maar geef ze ook tips over hoe je het beste veilig kunt internetten.