De langste maand van het jaar, oktober. Ook deze maand biedt speciale dagen om op in te spelen met je interne communicatie zodat je medewerkers betrokken blijven. Daarom hebben wij er voor jou een paar op een rijtje gezet.

1 oktober Internationale Dag van de Koffie

Op 1 oktober is het de Internationale Dag van de Koffie. Voor velen is koffie de brandstof die de motor draaiende houdt op een gemiddelde dag. Op elk kantoor is wel een coffee corner te vinden. Vaak is dit de plek waar werknemers onder elkaar een snelle praatje maken. Een ideaal moment om je werknemers beter te leren kennen en een band op te bouwen. Kortom, koffie is niet meer weg te denken uit het bedrijfsleven. Naast een bakje koffie hoort natuurlijk ook nog iets lekkers. Deze dag kan gebruikt worden om je werknemers beter te leren kennen. Neem iets lekkers mee naar het werk wat je tijdens het koffie drinken kan uitdelen om zo persoonlijke gesprekken te beginnen.

4 oktober Dierendag

Katten, honden, konijnen of zelfs slangen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt als huisdier gehouden. Op 4 oktober vieren we Werelddierendag. Op deze dag wordt er stilgestaan bij de rechten van de dieren in onze samenleving. Huisdieren zijn altijd een goed gespreksonderwerp. Veel mensen hebben een huisdier of willen graag een huisdier. Dit maakt het een goed onderwerp om je medewerkers beter te leren kennen buiten hun werk om.

10 oktober Werelddag van de Geestelijke Gezondheid

14 oktober staat geestelijke gezondheid centraal. Geestelijke gezondheid is een belangrijk onderwerp om op te richten. Ook voor bedrijven. Want wie goed in zijn vel zit, presteert beter. Er rust helaas nog een taboe op psychische problemen, daarom wordt daar op deze dag extra aandacht aan besteedt. Gebruik deze dag om het taboe te doorbreken en geestelijke gezondheid bespreekbaar te maken. Zo kun je intern communiceren met je medewerkers om kennis over psychische problemen te vergroten en vooroordelen te bestrijden met bijvoorbeeld een nieuwsbrief. Daarnaast zijn mensen vaak bang om hulp te zoeken. Stimuleer je medewerkers daarom om informatie te zoeken en begeleidt ze bij het zoeken van hulp.

15 oktober Internationale Dag van het Handen Wassen

Handen wassen. Een eenvoudige maar belangrijke handeling. 47 procent van de ziektes is eenvoudig te voorkomen door de handen regelmatig te wassen. Daarom is 15 oktober uitgeroepen tot Internationale Dag van het Handen Wassen. Helaas heeft niet iedereen de sanitaire middelen, zoals water of zeep, om zijn handen te wassen. Ook beschikt niet iedereen over voldoende kennis hoe je nou het beste je handen kunt wassen. Om je medewerkers goed te informeren kun je bijvoorbeeld via narrowcasting en je interne communicatie app berichten plaatsen met tips over hoe je het beste je handen kunt wassen. Benadruk hierbij het belang van goed je handen wassen.

Blog CtA Interne Communicatie kalender

18 tot en met 25 oktober Marathon van Amsterdam

Van 18 tot en met 25 oktober is de Marathon van Amsterdam, die door covid-19 helaas niet doorgaat. Echter zou dat je niet moeten tegenhouden om te blijven sporten. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie bewegen we te weinig. Weinig sporten kan leiden tot serieuze gezondheidsproblemen. Spoor daarom deze week je werknemers via interne communicatie aan om te gaan bewegen en maak duidelijk wat de voordelen hiervan zijn. Na het lunchen is het een idee om met z’n allen een rondje te gaan lopen. Gezellig en gezond. Zo creëer je je eigen Mini Marathon van Amsterdam!

25 oktober Wintertijd

Op 25 oktober eindigt de zomertijd en begint de wintertijd. In de nacht van zaterdag op zondag gaat de klok van 3 uur s ’nachts naar 2 uur s ‘nachts. Op elektronische apparaten gebeurt dit meestal vanzelf, maar bij analoge klokken moet dit handmatig gebeuren. Dit kan nog wel eens vergeten worden. Om ervoor te zorgen dat jouw medewerkers dit niet overkomt is het belangrijk je medewerkers hieraan te herinneren. Plaats daarom een herinnering op je interne communicatie app of op de narrowcasting. Zo weet je zeker dat iedereen maandag weer op tijd op werk verschijnt.

29 oktober Internetdag

Al sinds 29 oktober 2005 vieren we Internationale Internetdag. Het internet wordt door velen bestempeld als de belangrijkste uitvinding uit de menselijke geschiedenis. Op 29 oktober 1969 werden twee computers met elkaar verbonden, zodoende is het internet ontstaan. Tot op deze dag maken miljarden mensen gebruik van het internet om te gamen, films kijken, social media, interne communicatie en nog veel meer. Zonder het internet was communiceren een stuk lastiger geweest. Communiceer op deze dag intern met je medewerkers via het internet. Plaats een leuke nieuwsbrief via de interne communicatie app of laat zien wat er vandaag allemaal beschikbaar is in de kantine via de narrowcasting. Gewoon even om het internet te waarderen.

31 oktober Halloween

Griezelige versieringen en pompoenen, 31 oktober is het weer zo ver: Halloween. Op deze dag trekken kinderen hun enge kostuums aan en gaan de deuren langs om snoepjes te krijgen van de bewoners. Maar deze dag is niet alleen voor kinderen. Het is een idee om je medewerkers foto’s in te laten sturen waarop ze verkleed zijn. Verzamel deze en plaats ze in een nieuwsbrief. De persoon met het beste outfit wint een kleine prijs. Of wat is er nou leuker dan je baas in een gekke outfit te zien? Gebruik deze dag om je medewerkers te laten stemmen over wat voor outfit de baas moet dragen op Halloween. Zo creëer je interactie, dit zullen je medewerkers zeker waarderen.