Ook in juli staan er weer genoeg bijzondere dagen op de kalender om met je interne communicatie op in te springen. Zo ligt er een boeiende sportzomer op ons te wachten en kunnen hopelijk ook de eerste evenementen weer plaatsvinden. Natuurlijk staat juli ook in het teken van de zomervakantie. Genoeg inspiratie dus weer voor jouw interne communicatie planning.

Een inhaker is een marketinguiting die inspeelt op de actualiteit. Inhakers zijn er in alle soorten en maten, maar de meest voorkomende vorm zie je op sociale media; een post die inspeelt op een nieuwsbericht, sportwedstrijd of andere actuele gebeurtenis. Inhakers spelen daarnaast in op een emotie (veelal humor) en de belevingswereld van de doelgroep.

Bijzondere dagen in juli: comic sans dag

1 juli Nationale Comic Sans dag

We beginnen de bijzondere dagen in juli met Nationale Comic Sans dag. Het in 1994 door Microsoft geïntroduceerde lettertype is misschien wel het meest spraakmakende lettertype ooit! Het lettertype is ontworpen als een casual lettertype voor informele documenten en is gebaseerd op de vaak handgeschreven lettering in tekstballonnen van stripverhalen.

Ben jij net als wij ook nog steeds fan van dit olijke lettertype? Dan mag je deze vandaag ongestraft uit je toetsenbord toveren om zo jouw berichten van een luchtig accent te voorzien.

1 juli: Tour de France

Wimbledon is nog steeds bezig en de Tour de france start ook! Dit wereldberoemde wielrenner toernooi heeft geen introductie nodig. Als fietsland zijn er een hoop mensen die fan zijn van dit toernooi. Het is namelijk wel het meest prestigieuze toernooi van de fietswereld.

Zijn er in jouw organisatie veel wielrenner fans? Dan is dit het toernooi om bij stil te staan.

Bijzondere dagen juli: offerfeest

9 juli: Offerfeest

Op 9 juli begint het Offerfeest voor de islamieten. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de twaalfde maand van de Islamitische kalender. Iedere moslim die er geld voor heeft, slacht op de eerste dag van het Offerfeest een schaap.

Zijn er veel collega’s die het Offerfeest vieren? Dan is het een goede dag om even bij stil te staan in de interne communicatie. Wens iedereen een mooi Offerfeest (Eid Mubarak), vraag hoe iedereen dit feest gaat vieren dit jaar en deel wat foto’s van collega’s.

Bijzondere dagen in juli: 17 juli World Emoji Day Interne communicatie inhakers

17 juli: Wereld Emoji dag

En we blijven nog even hangen in de vrolijke lettertypes. Op 17 juli is het namelijk Wereld Emoji Dag. De eerste emoji is in 1998 gemaakt door een Japanner. Inmiddels worden er wereldwijd per dag meer dan 6 miljard emoji’s verstuurd.

Gebruiken jullie ook emoji’s in jullie interne communicatie? Of is dat ‘not done’? Met een emoji kun je een standaard bericht net wat opvallender maken. Met de enorme keuze aan verschillende Emoji’s en iconen die je tegenwoordig kunt gebruiken, kun je bijna iedere boodschap wel van een visueel tintje voorzien. Ook de wat serieuzere.

Het makkelijkste is natuurlijk om vandaag zoveel mogelijk emoji’s te verwerken in je interne communicatie. Maar leuker is het misschien nog wel om vandaag een emoji die staat voor jouw organisatie te introduceren. Wat is jullie emoji?

Meer lezen over het gebruik van emoji’s in zakelijke communicatie? Lees dan ook onze blog over zakelijke Whatsapp groepen.

19 – 22 juli: Nijmeegse vierdaagse

Blaren, flauwvallen, beroertes en heb ik al gezegd blaren? De Nijmeegse vierdaagse is een enorm populair en drukbezocht evenement. Mensen van heel de wereld komen om mee te doen. Want naast al die blaren is het ontzettend leuk voor wandelaars en publiek.

Door de hele stad kan je muziek horen, wordt er flink gedronken en kan je kleedjes markten vinden. Heb jij collega’s die dit jaar mee doen aan de vierdaagse? Volg ze via de app en verspreid updates binnen het bedrijf zodat iedereen er een beetje deel van uitmaakt.

Dag van de systeembeheerder | Interne Communicatie inhaker

29 juli: Dag van de Systeembeheerder

De printer doet het niet? Of je laptop maakt net zoveel lawaai als een stofzuiger? Ik durf te wedden dat het telefoonnummer van Systeembeheer tot de meest gedraaide nummers in jouw organisatie behoord. Hoog tijd om deze helden in het zonnetje te zetten en dat doen we dit jaar op 30 juli.

Op de Dag van de Systeembeheerder mag je jullie systeembeheerder uitgebreid bedanken voor al het harde werk. Of je verontschuldigen voor al die keren dat je gefrustreerd aan de telefoon hing. Aan jou de keus!

Zomervakantie | Interne Communicatie inhaker

Zomervakantie

Vakantie in eigen land, het buitenland of toch een staycation? Waar gaan jouw collega’s voor? Als ze gaan vliegen dan moeten ze natuurlijk goed onthouden dat mondkapjes nog steeds verplicht zijn op het vliegveld en in het vliegtuig.

Zorg dat jouw collega’s goed voorbereid op reis gaan met jullie reisadvies.

En vergeet vooral niet om als iedereen weer terug is wat leuke vakantiekiekjes te delen. Misschien kun je zelfs een landkaart maken met daarop waar iedereen geweest is?

Welke bijzondere dagen in juli gebruik jij voor jouw interne communicatie?

Interne Communicatiekalender 2022