Ook in juni staan er weer genoeg bijzondere dagen op de kalender om met je interne communicatie op in te springen. Zo staat het EK voetbal op het punt van beginnen, is het de dag van de schoonmaker en staat deze maand ook de publieke sector centraal. Daarom hebben we ook deze maand weer een verse lading inhakers verzameld om met jouw interne communicatie op in te spelen.

Dit blogartikel over bijzondere dagen in juni is voor het eerst gepubliceerd op 25 mei 2020 en geüpdatet op 26 mei 2021. 

Een inhaker is een marketinguiting die inspeelt op de actualiteit. Inhakers zijn er in alle soorten en maten, maar de meest voorkomende vorm zie je op sociale media; een post die inspeelt op een nieuwsbericht, sportwedstrijd of andere actuele gebeurtenis. Inhakers spelen daarnaast in op een emotie (veelal humor) en de belevingswereld van de doelgroep.

Say Something Nice Day | Bijzondere dagen in juni om op in te haken met je interne communicatie

1 juni Say Something Nice Day

Op 1 juni is het Say Something Nice Day. Dit is een zeer leuke dag om je waardering uit te spreken naar elkaar. Een complimentje lijkt misschien iets kleins, maar het kan veel betekenen voor een ander. Je weet immers niet altijd waar iemand doorheen gaat. Gebruik deze dag om elkaar te complimenteren. Laat medewerkers op je interne communicatiekanalen complimenten uitdelen aan hun collega’s. Bewonder je de manier waarop iemand doelgericht, effectief of creatief werkt? Zeg het dan! Of vind je dat iemand een goede kledingstijl heeft? Zeg het dan! Complimenten zijn altijd leuk.

Hemelvaartsdag | Wereld fietsdag | inhaker interne communicatie
Photo by sabina fratila on Unsplash

3 juni Wereld Fietsdag

De fiets is een bijzonder ‘groen’ vervoersmiddel en dat moet gevierd worden. Op Wereld Fietsdag vieren we het succes van de fiets. En hoe kan dat nou beter dan door het fietsen naar je werk te promoten? Heeft jouw organisatie een fietsenplan? Dan is 3 juni de dag bij uitstek om deze weer eens onder de aandacht van jouw collega’s te brengen. Ook kun je natuurlijk collega’s die dagelijks op de fiets weer en wind trotseren in het zonnetje zetten. Of fietsroutes vanuit de verschillende wijken naar de zaak uittekenen en delen. Genoeg mogelijkheden dus om op Wereld Fietsdag in te haken.

Bijzonder dagen in juni 2021 | EK voetbal | inhakers interne communicatie

11 juni Start EK voetbal

Met een jaartje uitstel kwam gelukkig voor veel voetballiefhebbers geen afstel. Het EK voetbal 2020 start op 11 juni 2021. Op 13 juni speelt Nederland de eerste wedstrijd tegen Oekraïne. Bij ons zorgt deze wedstrijd nu al voor de nodige rivaliteit tussen onze Nederlandse en Oekraïense collega’s. Ook zijn de eerste uitnodigingen voor de voetbalpool al gedeeld.

Hoe staat jouw organisatie stil bij het EK voetbal? Zijn er oranje traktaties na iedere overwinning? Is er een voetbalpool? Of hebben jullie oranje merchandise laten maken? Op je interne communicatiekanalen kun je de komende maand uitgebreid stilstaan bij dit voetbalfestijn. Met tussenstanden in de voetbalpool tot foto’s van enthousiaste oranjefans voor de tv.

Bijzonder dagen in juni 2021 | Dag van de Schoonmaker | inhakers interne communicatie

15 juni Dag van de Schoonmaker

Op 15 juni staat de Schoonmaker centraal op de Dag van de Schoonmaker. Je zou wel kunnen stellen dat de Schoonmaker de meest onzichtbare persoon is op de zaak. De schoonmaker is namelijk aanwezig als niemand anders dat is. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Maak je gebruik van narrowcasting? Dan kun je ervoor zorgen dat alle schermen in jullie pand een uitgebreide dankbetuiging tonen voor de schoonmaker op het moment dat deze aanwezig is. Ook kun je op 15 juni tips delen hoe iedereen het leven van de schoonmaker wat makkelijker kan maken.

Dag van de openbare diensten | bijzondere dagen in juni | inhakers interne communicatie

23 juni VN Dag voor Openbare Dienstverlening

Is jouw organisatie actief in de Openbare Dienstverlening? Dan mag jij vandaag jouw medewerkers extra in het zonnetje zetten. Denk met elkaar na over wat werken in de publieke sector zo interessant en leuk maakt en deel dat op je interne communicatiekanalen.

Op deze dag is er ieder jaar veel aandacht voor de rol van openbare diensten bij duurzame ontwikkeling. Dit jaar staat de VN in het bijzonder stil bij iedereen die actief is in de frontlinie van de Covid-19 bestrijding. Op de website van de VN zijn veel interessante rapporten en inzichten te vinden die je kunt delen via jouw interne communicatiekanalen om stil te staan bij deze dag.

Bijzonder dagen in juni 2021 | Take your dog to work day | inhakers interne communicatie

25 juni Take Your Dog To Work Day

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat honden op kantoor een positief effect hebben op medewerkers. Een hond op het kantoor brengt veel voordelen met zich mee. Nu klinkt een hond op kantoor misschien gek, maar gezien het positieve effect kan dit in de toekomst heel normaal worden.

Je kunt aan je medewerkers vragen wat zij vinden van een hond op kantoor. Je kunt je medewerkers ook vragen om hun hond mee te nemen naar het werk, indien dit is toegestaan in de organisatie. Ook kun je een actie opzetten waarbij collega’s met een hond deze samen met andere collega’s een keertje gaan uitlaten. Ook om het contact onder thuiswerkers aan te moedigen.

Bijzonder dagen in juni 2021 | Social Media day | inhakers interne communicatie

30 juni Social Media Day

Op 30 juni is het Social Media Day. In een tijdperk waarin iedereen wel op Social Media zit, is dit een dag die niet mag worden vergeten. Op 30 juni mag jij ongegeneerd alle bedrijfskanalen intern en extern promoten. Geef medewerkers tips over hoe ze kunnen bijdragen aan de verspreiding en interactie op berichten van de organisatie. Of juist over hoe ze hun privacy online kunnen bewaken.

Welke bijzondere dagen in juni gebruik jij voor jouw interne communicatie?

Blog inhakers Interne Communicatie kalender