Ook in juni staan er weer genoeg bijzondere dagen op de kalender om met je interne communicatie op in te springen. Zo staat deze maand de publieke sector centraal, is het de dag van de schoonmaker en starten we de maand met de Say Something Nice Day. En wij voegen meteen de daad bij het woord. Jij bent goed bezig! Door jouw interne communicatie werkzaamheden creëer jij betrokkenheid in jouw organisatie. Lees daarom hieronder de verse lading met inhakers voor juni. Zo zijn jouw interne communicatiekanalen weer gevuld!

Een inhaker is een marketinguiting die inspeelt op de actualiteit. Inhakers zijn er in alle soorten en maten, maar de meest voorkomende vorm zie je op sociale media; een post die inspeelt op een nieuwsbericht, sportwedstrijd of andere actuele gebeurtenis. Inhakers spelen daarnaast in op een emotie (veelal humor) en de belevingswereld van de doelgroep.

Bijzondere dagen Juni – Say Something Nice Day

1 juni: Say Something Nice Day

Op 1 juni is het Say Something Nice Day. Dit is een zeer leuke dag om je waardering uit te spreken naar elkaar. Een complimentje lijkt misschien iets kleins, maar het kan veel betekenen voor een ander. Je weet immers niet altijd waar iemand doorheen gaat. Gebruik deze dag om elkaar te complimenteren. Laat medewerkers op je interne communicatiekanalen complimenten uitdelen aan hun collega’s. Bewonder je de manier waarop iemand doelgericht, effectief of creatief werkt? Zeg het dan! Of vind je dat iemand een goede kledingstijl heeft? Zeg het dan! Complimenten zijn altijd leuk.

Bijzondere dagen Juni – Leave the office early day

2 juni: Leave the office early day

Op vrijdag hebben we altijd al zin om op tijd aan de borrel te gaan, en het weekend te laten beginnen. En op deze dag kan dit nu helemaal. Deze Leave the office early day is in het leven geroepen om bewustzijn te creëren voor efficiency en productiviteit op de werkvloer. Nu vraag je jezelf af hoe doen?

Deze dag is een aanmoediging om je werk, individueel of als team, eerder dan gepland af te hebben. Kortom, door het zetten van deze deadline wordt je creatiever en efficienter om je werk af te krijgen. Met als beloning eerder naar huis. Doe jij mee? Roep jouw collega’s dan op, om gezamenlijk jullie werk 1 uur eerder af te hebben. En dan om 16 uur met elkaar te proosten en het weekend te laten starten. Enjoy!

Bijzondere dagen Juni – Wereld Fietsdag

3 juni: Wereld Fietsdag

De fiets is een bijzonder ‘groen’ vervoersmiddel en dat moet gevierd worden. Op Wereld Fietsdag vieren we het succes van de fiets. En hoe kan dat nou beter dan door het fietsen naar je werk te promoten? Heeft jouw organisatie een fietsenplan? Dan is 3 juni de dag bij uitstek om deze weer eens onder de aandacht van jouw collega’s te brengen. Ook kun je natuurlijk collega’s die dagelijks op de fiets weer en wind trotseren in het zonnetje zetten. Of fietsroutes vanuit de verschillende wijken naar de zaak uittekenen en delen. Genoeg mogelijkheden dus om op Wereld Fietsdag in te haken.

Bijzondere dagen Juni – Wereldmilieudag

5 juni: Wereldmilieudag

Wat doet jouw organisatie om het milieu te beschermen? Dit is de dag om daarbij stil te staan. De Wereldmilieudag (World Environment Day) is in het leven geroepen om mensen bewuster te maken hoe belangrijk het milieu is voor onze wereld. Er worden over de hele wereld activiteiten georganiseerd om dit bewustzijn te vergroten. Daarnaast veel aandacht voor wat we kunnen doen om het milieu te beschermen.

Kortom, deel juist op deze dag met jullie medewerkers jullie Duurzaamheidsplannen en -activiteiten. En nodig mensen uit hierover in gesprek te gaan, en hun ideeen te delen. Wat vinden zij dat jouw organisatie nog beter kan doen? En communiceer dit ook weer terug in de organisatie.

12 juni: Internationale dag tegen kinderarbeid

De Verenigde Naties hebben 12 juni uitgeroepen tot de ‘Werelddag tegen Kinderarbeid’. Op deze dag staan werkende kinderen centraal. Kinderen werken als huissloofjes, in steengroeven en goudmijnen, in de seksindustrie, op plantages of in fabrieken. Ze kunnen hierdoor niet gewoon kind zijn en daar lijden ze lichamelijk en geestelijk onder. 

Als dit voor jouw organisatie relevant is, spreek je dan op deze dag uit tegen kinderarbeid. Laat je horen, zowel in jouw organisatie, als daarbuiten. En laat zien wat jouw organisatie actief doet om kinderarbeid tegen te gaan.

Bijzondere dagen Juni – Cupcake day

14 juni: Cupcake day

Zo, dit is een leuke dag! Soms mis je de creativiteit voor een leuke team-activiteit, vandaag krijg je de inspiratie. Samen cupcakes bakken, thuis of op kantoor! Ga helemaal los met je team in het bedenken van de meest gekke toppings en kleurrijke combinaties. En daarna natuurlijk lekker genieten met elkaar en bijpraten. Veel plezier! En natuurlijk een leuke foto plaatsen op jouw interne communicatiekanalen.

Bijzonder dagen in juni 2021 | Dag van de Schoonmaker | inhakers interne communicatie

15 juni: Dag van de Schoonmaker

Op 15 juni staat de Schoonmaker centraal op de Dag van de Schoonmaker. Je zou wel kunnen stellen dat de Schoonmaker de meest onzichtbare persoon is op de zaak. De schoonmaker is namelijk aanwezig als niemand anders dat is. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.

Maak je gebruik van narrowcasting? Dan kun je ervoor zorgen dat alle schermen in jullie pand een uitgebreide dankbetuiging tonen voor de schoonmaker op het moment dat deze aanwezig is. Ook kun je op 15 juni tips delen hoe iedereen het leven van de schoonmaker wat makkelijker kan maken. Wat dacht je van de volgende tips? Bij ons op kantoor werkt het!

  • Ruim elke dag je bureau op
  • Breng lege bekers en glazen naar de keuken
  • Verzamel alle kleine spullen zoals pennen, niet-machine, markers etc., in een organizer bakje
  • Zet op elk bureau een doos met oppervlaktereinigingsdoekjes; we kunnen zelf ook ons toetsenbord een keer schoonmaken, toch?

18 juni: Vaderdag

Papa, pa, paps, ouwe, oudeheer en vader. Vorige maand was het moederdag, nu is de vader aan de beurt! Leg hem een keer in de watten. Één keertje geen sokken en een kus, maar neem hem mee uiteten, ga lekker borrelen of ga racen met karts!

Net zoals met Moederdag, kan je Vaderdag vergeten door de hectiek van het leven. Dus attendeer je collega’s op deze belangrijke dag.

Bijzondere dagen Juni – Zomer & Muziek

21 juni: Start van de zomer en Wereld muziek dag

Lang op gewacht maar vandaag begint de astronomische zomer. En geloof het of niet, vandaag is het ook nog Wereld muziek dag. Kortom, 1+1 = 3. En dat betekent tijd voor jullie favoriete zomerhits. Vraag iedereen naar zijn/haar favoriete zomernummer, en combineer al deze nummers in een playlist. De zomer playlist van jouw organisatie. En natuurlijk kan je deze laten horen en zien op diverse communicatiekanalen. Leuk om elkaar zo nog beter te leren kennen, en de zomer af te trappen.

Dag van de openbare diensten | bijzondere dagen in juni | inhakers interne communicatie

23 juni: VN Dag voor Openbare Dienstverlening

Is jouw organisatie actief in de Openbare Dienstverlening? Dan mag jij vandaag jouw medewerkers extra in het zonnetje zetten. Denk met elkaar na over wat werken in de publieke sector zo interessant en leuk maakt en deel dat op je interne communicatiekanalen.

Op deze dag is er, ieder jaar, veel aandacht voor de rol van openbare diensten bij duurzame ontwikkeling. Op de website van de VN zijn veel interessante rapporten en inzichten te vinden die je kunt delen via jouw interne communicatiekanalen.

24 juni: NL Veteranendag

Deze dag is een nationaal evenement en eerbetoon waar heel Nederland haar meer dan 115.000 veteranen bedankt die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden. De erkenning en waardering voor hun inzet staat centraal tijdens dit Nationale Initiatief. Nederlandse veteranen zijn mannen en vrouwen van alle leeftijden en missies. Van de Tweede Wereldoorlog tot en met Mali. Van deze groep zijn er 30.000 nog in dienst als militair.

Plaats jij ook een mooie boodschap om hen te bedanken? En graag op jouw externe communicatiekanalen; we willen natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen dit zien.

Bijzonder dagen in juni 2021 | Social Media day | inhakers interne communicatie

30 juni: Social Media Day

Op 30 juni is het Social Media Day. In een tijdperk waarin iedereen wel op Social Media zit, is dit een dag die niet mag worden vergeten. Op 30 juni mag jij ongegeneerd alle bedrijfskanalen intern en extern promoten. Geef medewerkers tips over hoe ze kunnen bijdragen aan de verspreiding en interactie op berichten van de organisatie. Of juist over hoe ze hun privacy online kunnen bewaken.

Welke bijzondere dagen in juni gebruik jij voor jouw interne communicatie?