In een omgeving waar je productie draait, is het niet eenvoudig om doelgericht met medewerkers te communiceren. Dit komt doordat er vaak een gebrek is aan toegang tot digitale communicatiemiddelen. Narrowcasting voor industriële bedrijven kan een oplossing bieden!

Factoren zoals geluidsoverlast en de grote afstanden binnen een productieruimte spelen een rol bij de moeizame communicatie. Productiemedewerkers hebben namelijk geen directe toegang tot een mobiele telefoon of laptop binnen hun eigen werkomgeving. Dit heeft grote impact voor de mogelijkheden van effectieve communicatie richting deze groep medewerkers binnen het bedrijf.

Veiligheid

Industriële bedrijven zetten interne communicatie in om de bewustwording van veiligheid te vergroten. Medewerkers moeten doorlopend worden geïnformeerd over specifieke mededelingen die met name betrekking hebben op hun werk en hun veiligheid.

Door middel van narrowcasting is het mogelijk deze belangrijke informatie te delen met de medewerkers. Dit kunnen bijvoorbeeld veiligheidsinstructies zijn, of in noodgevallen zelfs ontruimingsplannen. Daardoor zijn medewerkers op de hoogte van de juiste informatie en kunnen zij hun werk veiliger doen.

Betrokkenheid

De betrokkenheid van productiemedewerkers is vaak een probleem bij industriële bedrijven. Een deel van de medewerkers is bijvoorbeeld een flexwerker met minder binding. Door het gebrek aan communicatiemogelijkheden zijn medewerkers niet of nauwelijks op de hoogte van het nieuws, of bijvoorbeeld van de successen van de organisatie. Ook voor dit doel is narrowcasting de ideale oplossing.

Door de inzet van narrowcasting groeit namelijk de betrokkenheid van de medewerkers bij de organisatie. De medewerkers informeer je sneller en beter via dit kanaal. Ze zijn op de hoogte van de ontwikkelingen en voelen zich daardoor betrokken bij de organisatie. Medewerkers voelen zich prettiger op de werkvloer en zetten een stapje extra. Dit heeft een positief effect op het productieproces en het uiteindelijke resultaat.

Narrowcasting voor industriële bedrijven

MediaMyne biedt zowel narrowcasting software aan, als ook een employee app. Beiden kan je besturen vanuit één content management systeem. Dit vergoot het gebruiksgemak. Met dit multi-channel platform van MediaMyne kan je dus de interne communicatie verbeteren! Nieuwsgierig geworden en wil je graag meer weten? Neem dan contact op! Er staat altijd een expert voor je klaar.

Download het whitepaper: Praktische tips voor het verbeteren van de interne communicatie