Het voordeel van narrowcasting voor industriële bedrijven

In een omgeving waar productie wordt gedraaid, is het niet eenvoudig om doelgericht met medewerkers te communiceren. Dit wordt veroorzaakt doordat er vaak een gebrek is aan toegang tot digitale communicatiemiddelen, maar ook factoren als geluidsoverlast en de grote afstanden binnen een productieruimte spelen hierbij een rol. Productiemedewerkers hebben gebruikelijk geen directe toegang tot een mobiele telefoon of laptop binnen hun eigen werkomgeving. Dit heeft grote impact voor de mogelijkheden van effectieve communicatie richting deze groep medewerkers binnen het bedrijf.

Veiligheid

Industriële bedrijven zetten interne communicatie in om de bewustwording van veiligheid te vergroten. Medewerkers moeten doorlopend worden geïnformeerd over specifieke mededelingen die met name betrekking hebben op hun werk en hun veiligheid. Door de inzet van narrowcasting is het mogelijk deze belangrijke informatie te delen met medewerkers. Dit kunnen veiligheidsinstructies of in noodgevallen zelfs ontruimingsplannen zijn. Hierdoor zijn medewerkers op de hoogte van de juiste informatie en kunnen zij hun werk veiliger doen.

industrie

Betrokkenheid

De betrokkenheid van productiemedewerkers is vaak een probleem bij industriële bedrijven. Een deel van de medewerkers is ook flexwerker met minder binding. Door het gebrek aan communicatiemogelijkheden zijn medewerkers niet of nauwelijks op de hoogte van nieuws of bijvoorbeeld successen van de organisatie. Ook voor dit doel is narrowcasting de ideale oplossing.

Door de inzet van narrowcasting groeit de betrokkenheid van de medewerkers bij de organisatie. De medewerkers worden sneller en beter geïnformeerd via dit kanaal. Ze zijn op de hoogte van de ontwikkelingen en voelen zich daardoor betrokken bij de organisatie. Medewerkers voelen zich prettiger op de werkvloer en zetten een stapje extra. Dit heeft een positief effect op het productieproces en het uiteindelijke resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *