Het is bijna juli en de zon begint al flink te schijnen, de zomer is officieel begonnen. Ook in de zomer periode blijft het belangrijk om te communiceren met medewerkers. In deze periode zijn er minder bijzondere dagen dan gewoonlijk, maar wij willen je alsnog inspireren om je interne communicatie kanalen goed gevuld te houden.

3 juli Nationale Comic Sans dag

Op 3 juli is het de Nationale Comic Sans dag. Het lettertype is geliefd en gehaat door velen. Het lettertype is ontworpen als een casual lettertype voor informele documenten. Het is gebaseerd op de vaak handgeschreven lettering in tekstballonnen van stripverhalen. Maak de interne communicatie wat leuker en plaats een aantal berichten met het lettertype. Dit zorgt voor variatie en maakt de interne communicatie net wat anders dan andere dagen.

17 juli Wereld Emoji dag

De wereld Emoji dag is een leuke dag, dit jaar valt het op 17 juli. De eerste Emoji is in 1998 gemaakt door een Japanner. Inmiddels worden er wereldwijd per dag meer dan 6 miljard Emoji’s verstuurd. Vraag de medewerkers wat hun favoriete Emoji is en waarom. Op deze manier leer je wat meer over de persoonlijkheid van je collega. Ook kun je in je interne communicatie Emoji’s verstoppen en je medewerkers die laten tellen. Degene met het juiste aantal krijgt dan een kleine beloning.

Een voorbeeld van een bericht in het kader van de Wereld Emoji Dag

27 juli Roze Maandag

Op 27 juli is het Roze Maandag. Roze Maandag is een dag waarop doorgaans een evenement is voor homo- en biseksuelen, lesbiennes en transgenders. Dit kun je wat breder trekken en laten zien dat jouw organisatie tegen discriminatie in het algemeen is. Gebruik deze dag om berichten te plaatsen op je narrowcasting en interne communicatie app, waarin je aandacht oproept voor discriminatie en zegt dat je organisatie hier tegen is.

30 juli Offerfeest

Op 30 juli begint het Offerfeest voor de islamieten. Het duurt drie dagen en wordt gevierd vanaf de 10e dag van de twaalfde maand van de islamitische kalender. Iedere moslim die er geld voor heeft slacht op de eerste dag van het Offerfeest een schaap. Dit kun je ook opnemen in je interne communicatie. Plaats een bericht waarin je laat zien dat je aan je Islamitische medewerkers denkt en wens ze een fijn Offerfeest toe.

Interne Communicatiekalender 2024

31 juli Systeembeheerdersdag

Op 31 juli is het Systeembeheerdersdag. Op deze dag wordt de systeembeheerder in het zonnetje gezet. Een systeembeheerder werkt achter de schermen hard aan het up and running houden van de IT-infrastructuur. Ook advies over de implementatie van hardware en software neemt hij voor zijn rekening. Dit zijn enkele van de taken die een systeembeheerder verricht. Plaats in je interne communicatie een bericht waarop je de systeembeheerder(s) binnen de organisatie, bedankt voor zijn/ haar harde werk gedurende het jaar.

13 augustus Linkshandigendag

Op 13 augustus is het Linkshandigendag. Deze dag bestaat al sinds 1976 om aandacht te vragen voor alle ongemakken waar linkshandigen tegenaan kunnen lopen. Ondanks het lange bestaan begint deze dag sinds een aantal jaren bekender te worden in Nederland en België. Waar het linkshandig zijn een aantal nadelen kan hebben, kan het ook zeker positief zijn. Zo blijkt uit onderzoek dat linkshandigen dat linkshandigen over het algemeen slim en creatief zijn en een grotere kans hebben om een genie te worden. Spreek dus in je interne communicatie je waardering uit naar je linkshandige medewerkers en plaats de hele dag door leuke feitjes over linkshandigen.

Zomervakantie

Vakantie in eigen land, het buitenland of toch een staycation? Waar gaan jouw collega’s voor? In deze tijd is vakantie niet helemaal hetzelfde. Het was lang onduidelijk of we überhaupt wel naar het buitenland zouden kunnen deze zomer. Gelukkig hebben veel landen hun grenzen geopend voor Nederlandse toeristen en is het interessant om te weten hoe jouw organisatie vakantie viert in 2020.

Een voorbeeld van een bericht in het kader van de zomervakantie

Interne communicatie van MediaMyne

MediaMyne helpt organisaties met het optimaliseren van de interne communicatie. Het gebruiksvriendelijke MediaMyne Content Management Systeem zorgt ervoor dat je narrowcastingschermen en interne communicatie app altijd gevuld zijn.

Heeft deze blog je geïnspireerd en wil je meer weten over de interne communicatie tools van MediaMyne? Neem dan contact op! Wij hebben altijd een expert die voor je klaarstaat.