Voor februari hebben wij weer een mooi overzicht met bijzondere dagen samengesteld. Zo houd jij de gehele maand de communicatiekanalen goed gevuld.

In deze blog delen we een aantal bijzondere dagen in februari en leggen we uit hoe jij deze kunt inzetten voor je interne communicatie.

Ben je benieuwd naar alle bijzondere dagen van dit jaar? Download dan de Interne Communicatiekalender 2021.

Blog CtA Interne Communicatie kalender

9 februari Safer Internet Day

Op 9 februari worden alle belanghebbenden opgeroepen om het internet een veiligere en betere plek te maken voor iedereen. Tijdens Safer Internet Day wordt er aandacht geschonken aan opkomende online problemen en actuele zorgen, zoals cyberpesten. Safer Internet Day is ontstaan in 2005 en wordt nu gevierd in ongeveer 170 over de hele wereld.

Veel mensen gebruiken tijdens het werken ook internet. Het is dus van belang dat je medewerkers goed geïnformeerd zijn over de gevaren van het internet. Een goed geïnformeerde medewerker kan een hoop narigheid voorkomen.

9 februari Dikke-Truiendag

De verwarming op hoog, een hete douche, veel warme thee drinken óf gewoon een lekkere dikke warme trui! 9 februari is de 17e editie van Dikke-Truiendag, bedacht als remedie tegen klimaatopwarming. Een dikke trui dragen is een goede manier om warm te blijven zonder extra energie te verbruiken.

Betrek de hele organisatie bij deze speciale dag en zorg ervoor dat iedereen op 9 februari met een dikke trui verschijnt tijdens de online meetings.

10 februari Wereld Peulvruchten Dag

Wereld Peulvruchten Dag. Misschien een beetje gek om peulvruchten een speciale dag te geven, maar dat heeft een reden. Peulvruchten (linzen, bonen, erwten etc.) zijn een goede bron van hoogwaardige eiwitten, vezels en mineralen. Hierdoor zijn peulvruchten een goed alternatief voor vlees.

Ook dragen peulvruchten veel bij aan het milieu doordat hun eigenschappen de vruchtbaarheid van de bodem verbeteren.

Bekijk hier de lekkerste gerechten met peulvruchten. Spreek af om met collega’s verschillende gerechten te maken. Zo heb je de volgende dag een leuk onderwerp om over te praten. Misschien vindt iemand een gerecht die hij/zij een aanrader vindt, zo kom je ook lekkere nieuwe gerechten tegen.

12 februari Chinees nieuwjaar

Het Chinese jaar begint op vrijdag 12 februari. Traditioneel wordt dit gevierd met de draken- en leeuwendansen. Ook komt er tijdens het nieuwjaar veel vuurwerk en de kleur rood te pas.

In het oude China geloofden mensen dat hard lawaai het mensetend prooidier “Nian” kon verdrijven. Hier komt het veelvoudige gebruik van vuurwerk vandaan.

Het Chinees nieuwjaar is een goed moment om met collega’s te hebben over de goede voornemens. Misschien zijn er al mensen afgehaakt bij hun goede voornemens. Dit is dus een ideaal moment om de goede voornemens weer op te pakken.

14 februari Carnaval

Een polonaise zit er dit jaar misschien wel niet in, maar dat betekent niet dat je het niet gezellig kunt hebben met je collega’s. Alhoewel Carnaval drinken tijdens werk geen optie is, is er geen reden om doordeweeks een feestje te bouwen.

Bedenk een leuke carnavals quiz en laat iedereen een kostuum aantrekken. Voor elk juist beantwoorde vraag krijg je een punt en diegene met de gekste kostuum krijgt bonuspunten. De uiteindelijke winnaar krijgt een prijs. Moge de beste winnen!

14 februari Valentijnsdag

Valentijn is de perfecte dag om te laten zien hoeveel je van iemand houdt. Daarom hebben we voor jou een paar leuke ideeën verzameld zodat je ondanks corona toch een leuke Valentijnsdag kan vieren.

  • Maak een playlist met speciale nummers en regel zo een eigen thuisconcert.
  • Bak samen een taart, liefde gaat immers door de maag.
  • Een online date, ga naar Google Maps en bezoek samen de stad van de liefde, Parijs.

Vraag aan je collega’s hoe zij Valentijnsdag vieren, misschien kom je zo op leuke en unieke ideeën die je zelf kunt gebruiken!

20 februari Werelddag voor Sociale Rechtvaardigheid

Op deze dag probeert men het bewustzijn te vergroten met betrekking tot werkeloosheid, sociale uitsluiting en armoede. Voor bedrijven betekent dit maatschappelijk verantwoordelijk ondernemen.

Maak dit onderwerp op 20 februari bespreekbaar door hierover te praten. Stel als bedrijf belangrijke vragen om te peilen of de werknemers zich betrokken voelen.

MediaMyne biedt gratis 10 tips aan om de betrokkenheid te vergroten.

28 februari Internationale RSI-dag

RSI staat voor Repetitive Strain Injury. RSI is een verzamelnaam voor mensen die klachten hebben door constant dezelfde handelingen uit te voeren. De meest bekende voorbeeld is de muisarm. Je kan een muisarm krijgen door vaak en lang achter je computer zitten met een computermuis.

Voor mensen die veel kantoorwerk doen kan dit een groot probleem zijn. Zorg ervoor dat je medewerkers goed geïnformeerd zijn over dit probleem. Geef bijvoorbeeld tips over een juiste werkhouding en preventie. Om je op weg te helpen: hier lees je hoe je RSI’s kunt voorkomen.