De maand mei is bijna aangebroken en deze maand kent veel bijzondere dagen. Dit betekent dat er veel mogelijkheden zijn om leuke berichten op te stellen voor onder andere je narrowcasting en interne communicatie app. De corona maatregelen zijn nog steeds actief, maar de zaken gaan door en het communiceren met medewerkers blijft belangrijk. Wij willen je inspireren en helpen om je medewerkers gemotiveerd te houden. Dit doen we aan de hand van deze blog die maandelijks terugkeert.

Maak je nu minder gebruik van narrowcasting, omdat iedereen binnen jouw organisatie thuis aan het werk is? Je kunt deze inspiratie ook gebruiken voor jouw interne communicatie app of intranet.

1 mei Dag van de arbeid

Op 1 mei is het de Dag van de arbeid. Dit is in veel landen een officiële feestdag, maar in Nederland niet. Toch kan hier wel wat over worden vermeld op de narrowcasting of interne communicatie app. Deze dag is ontstaan door de strijd om betere werkomstandigheden op werkplaatsen en in fabrieken. Je kunt dus op je narrowcasting een bericht plaatsen voor je non-desk medewerkers. Plaats een bericht waarin je de dag benoemt en heel kort vertelt hoe het is ontstaan. Het is interessant om te weten hoe het werken zoals het nu is, is ontstaan. In het kader van deze dag kun je je medewerkers ook vragen wat zij nog anders zouden willen zien op de werkvloer. Zo zorg je ervoor dat iedereen zich gewaardeerd voelt en het bevordert de productiviteit.

3 mei Dag van de lach

In deze tijd, waarin er veel onzekerheid is, is de internationale Dag van de lach de dag bij uitstek om wat vrolijkheid en positiviteit te brengen. Dit is de dag om berichten te plaatsen die een glimlach toveren op ieders gezicht. Denk na over berichten omtrent een goede samenwerking op de werkvloer, berichten over mooie sociale initiatieven in de tijd van social distancing, etc. Je medewerkers doen vast meer dan alleen maar werken. Kleine dingen als iemand die een shift heeft overgenomen kunnen al heel bemoedigend zijn.

4 mei Nationale Dodenherdenking

De Nationale Dodenherdenking is een belangrijke dag in de Nederlandse geschiedenis. Dit verdient dus zeker een plek op jouw narrowcasting of interne communicatie app. Laat zien dat jouw bedrijf ook stil staat bij deze dag en toon je respect aan de Nederlandse oorlogsslachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog.

5 mei Bevrijdingsdag

Bevrijdingsdag is ook een zeer belangrijke dag in de Nederlandse cultuur en geschiedenis. Normaliter zijn er vele festivals en activiteiten, maar vanwege de coronacrisis is dit allemaal niet meer mogelijk. Vraag van te voren via de narrowcasting hoe je medewerkers deze dag gaan doorbrengen. En geef aan de hand daarvan tips over hoe je er toch nog een gezellige dag kan maken.

Een voorbeeld van een bericht in het kader van Bevrijdingsdag

12 mei Dag van de verpleging

Verplegers zijn het hele jaar door heel belangrijk voor het hele land, maar iedereen is het er natuurlijk mee eens dat ze in deze tijd nog belangrijker zijn. Zij mogen daarvoor ook worden bedankt. Op deze dag kan er dus een kort berichtje worden geplaatst om de verpleegkundigen te bedanken voor het geweldige werk dat zij tijdens deze crisistijd leveren.

15 mei Internationale Dag van het gezin

Vrijwel iedereen bij wie het mogelijk is, werkt thuis. Dit zorgt ervoor dat het werk heel anders verloopt dan normaal gesproken. Veel medewerkers moeten hun aandacht op dit moment verdelen tussen zorgtaken en thuis werken. Vraag je medewerkers om een foto in te sturen van hoe zij thuiswerken. Wellicht kan het anderen inspireren om het thuiswerken leuker en effectiever te maken.

Een voorbeeld van een bericht in het kader van de Internationale dag van het gezin

15 mei Dag van het werkplezier

Deze dag staat in het kader van het plezier in je werk. In deze tijd verloopt het werk anders dan gewoonlijk. Plaats op je interne communicatie app een bericht waarin je tips geeft om het werk thuis zo aangenaam en leuk mogelijk te maken. Op deze dag kun je ook vragen naar de mening van je medewerkers. Het is belangrijk dat je medewerkers plezier hebben in hun werk. Er is altijd ruimte voor verbetering. Vraag hoe de organisatie dit kan bevorderen.

24 mei Dag van de muziek

De naam zegt het al. Deze dag staat volledig in het kader van muziek. Muziek maakt je alledaagse gebeurtenissen leuker. In deze tijd waarin iedereen vooral binnen zit, is dit dus een leuke dag. Vraag aan je medewerkers om een lijstje te maken met nummers die zij regelmatig luisteren en deel deze via de interne communicatie app. Ook kan het leuk zijn om zelf een playlist samen te stellen en die te delen. Zo leert iedereen nieuwe liedjes kennen en leer je elkaar wat beter kennen.

28 mei Fiets naar je werk dag

Op 28 mei is het fiets naar je werk dag. Deze dag spoort mensen aan om op de fiets naar werk te komen. Op dit moment zou dit geen relevante dag zijn, maar we houden de hoop dat de maatregelen op 28 mei zodanig zijn versoepeld dat het weer mogelijk is om op kantoor te werken. Als dit het geval is kun je dus je medewerkers aansporen om naar het werk te fietsen. Als de maatregelen nog steeds van kracht zijn kun je als alternatief je medewerkers ook aansporen om naar alledaagse plekken de fiets te pakken. Denk bijvoorbeeld aan de supermarkt, andere winkels etc.

Interne communicatie van MediaMyne

MediaMyne helpt organisaties met het optimaliseren van de interne communicatie. Het gebruiksvriendelijke MediaMyne Content Management Systeem zorgt ervoor dat je narrowcastingschermen en interne communicatie app altijd gevuld zijn.

Heeft deze blog je geïnspireerd en wil je meer weten over de interne communicatie tools van MediaMyne? Neem dan contact op! Wij hebben altijd een expert die voor je klaarstaat.

Blog CtA Interne Communicatie kalender