Interne communicatie verbeteren is een trending topic op Google. En terecht. Uit diverse onderzoeken blijkt dat 1 op de 3 medewerkers ontevreden is over de interne communicatie en geeft aan daardoor onvoldoende betrokkenheid te voelen bij de organisatie. Kopzorgen voor de communicatiemanager dus, want lage medewerkersbetrokkenheid betekent minder productiviteit, een hoger verzuimen en belemmering van de groei van de organisatie. Hoe kun je de interne communicatie verbeteren en betrokkenheid stimuleren? Begin met het optimaliseren van de interne communicatiemix. Interne communicatiemiddelen zijn er voldoende. Helaas wijzen de onderzoeken uit dat medewerkers de interne communicatiemiddelen maar mondjesmaat waarderen. De informatiemaatschappij is één van de boosdoeners. Medewerkers worden bedolven onder de informatie en hebben geen idee waar zij de juiste informatie kunnen vinden. Geef medewerkers een startpunt waar alle belangrijke informatie samenkomt.

Effectief communiceren met MediaMyne

Interne communicatiemiddelen worden matig gewaardeerd

MediaMyne is een effectief intern communicatiemiddel

MediaMyne is dat startpunt. Met korte, doelgerichte headlines communiceer je via narrowcasting en de Employee App eenvoudig het belangrijkste nieuws van de organisatie, zoals de visie, de doelstellingen, de opening van een nieuwe vestiging of de ontwikkelingen op internationaal gebied. Hiermee geef je medewerkers inzicht in de ontwikkelingen binnen de organisatie en stimuleer je de verbondenheid, wat leidt tot betere prestaties van zowel de medewerkers als van de gehele organisatie. Daarnaast biedt MediaMyne de mogelijkheid om snel en automatisch relevante resultaten te communiceren uit jouw eigen ERP- en productiesystemen. Zo betrek je medewerkers continu bij de organisatie door bijvoorbeeld de omzetcijfers, klanttevredenheidswaarderingen of de voortgang van lopende projecten te delen. Hiermee maak je de interne communicatie overzichtelijk, transparant, inspirerend en zowel tijd- als kostenbesparend.

 

Interne communicatiekanalen versterken

De snelle en effectieve manier van communiceren met MediaMyne Narrowcasting en de MediaMyne Employee App helpt je om de andere interne communicatiekanalen met elkaar te verbinden. Via korte headlines stel je medewerkers snel op de hoogte van belangrijke informatie, zoals het onderhoud aan bijvoorbeeld de servers of andere faciliteiten. Vervolgens verwijs je medewerkers eenvoudig door naar andere communicatiekanalen, zoals het intranet, voor uitgebreidere informatie. Hierdoor zijn medewerkers sneller en beter geïnformeerd en stijgt de waardering van de gehele communicatiemix. Uiteraard is MediaMyne uitgerust met uitgebreide targeting mogelijkheden, zodat die specifieke boodschap de juiste medewerkers bereikt. Bepaal per beeldscherm welke informatie je toont of kies ervoor om medewerkers een pushbericht te sturen via de Employee App. Met MediaMyne communiceer je snel en eenvoudig met alle medewerkers, afzonderlijke afdelingen of zelfs op individueel niveau. Haal meer rendement uit de interne communicatiemix met MediaMyne.